Η θετική αύρα και η αναγκαιότητα μιας νίκης για τον Άρη

Metrosport Team05 Μαρτίου 2022

Η θετική αύρα ήρθε να αντικαταστήσει το κλίμα αμφιβολίας, πίεσης ίσως και φόβου που επικρατούσε στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και φυσικά προήλθε μετά τη δικαίωση στο CAS. 

Αυτή δεν αλλάζει στο ελάχιστο τη σημασία του αυριανού (19:00) αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Οι «κίτρινοι» ξέρουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν τον προβληματικό Ολυμπιακό καθώς στα τελευταία δύο παιχνίδια δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω του ένα διάστημα κακής απόδοσης με τελευταίο δείγμα την εντυπωσιακή νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης.

 Όπως γνωρίζουν όμως και τη σημασία του αγώνα καθώς σε περίπτωση νίκης ενδέχεται να αυξήσουν τη βαθμολογική απόσταση από τον Παναθηναϊκό, ίσως να ξεπεράσουν και την ΑΕΚ, στο ιδανικό σενάριο. Όπως υπάρχει και το αντίθετο, αυτό του μηδενισμού του +3 που έχουν από τους «πράσινους» και της απομάκρυνσης της ΑΕΚ.

 Δεδομένου του ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων που θα «βγουν» από το Πρωτάθλημα καθώς θα εξαρτηθεί από το ποιος θα αναδειχθεί Κυπελλούχος, για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος είναι απαραίτητο να κατακτήσει (τουλάχιστον) την 3η θέση μέσω της διαδικασίας των Playoffs.

Αυτό αντιλαμβάνεται και ο Αργεντίνος τεχνικός ο οποίος δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Βέβαια, ακόμη κι αν είχε τέτοια πρόθεση, δεν του το επιτρέπουν οι συνθήκες. Ειδικά στη μεσοεπιθετική γραμμή, απόντων των Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο (σ. σ. ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα μπει στην αποστολή) δεν υπάρχουν επιλογές εκτός του Μπρούνο Γκάμα. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρηθεί η τριάδα των Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Καμαρά.

 Όπως θα παραμείνει κι αυτή των Λούκας Σάσα, Ματίγια και Ντιαγέ στον άξονα. Στη δε αμυντική τετράδα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κανείς από τους τρεις προπονητές (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στον οποίον κάθισε ο Τόλης Τερζής στον πάγκο) δεν προχώρησε σε αλλαγές. Λόγω της απουσίας του Σούντγκρεν, θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Εμάνουελ Σάκιτς.

Προσοχή με τις κάρτες

Αν το φορμάρισμα του Ολυμπιακού αποτελεί μία εστία προβληματισμού, το δεύτερο αφορά τις κάρτες. Για την ακρίβεια είναι απαραίτητο να μην δεχθούν κίτρινη κάρτα οι Καμαρά, Μαντσίνι, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Γκάνεα και Ιτούρμπε. Οι δύο πρώτοι θα τιμωρηθούν με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού και οι υπόλοιποι με μία.

 Αν το αποφύγουν, αυτομάτως οι κίτρινες κάρτες «σβήνουν» καθώς ο κανονισμός προβλέπει να μπουν όλοι οι ποδοσφαιριστές «καθαροί» από κάρτες στην τεχνική φάση του Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.