Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στον διεθνή επενδυτικό χάρτη

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2020

Οι επενδύσεις των Pfizer, Cisco και Deloitte στη Θεσσαλονίκη δημιουργούν την πεποίθηση ότι οι επιχειρηματικές αυτές κινήσεις των Αμερικανικών κολοσσών κάνουν τη Βόρεια Ελλάδα ορατή στον διεθνή επενδυτικό χάρτη και θα φέρουν στην περιοχή περισσότερα ξένα κεφάλαια, προς όφελος της οικονομίας και της απασχόλησης.   

Ηδη, μόνο στη Deloitte απασχολούνται 350 άτομα, με προοπτική να φτάσουν σύντομα τα 700, η Pfizer έχει ανακοινώσει συνολικά 600 προσλήψεις επιστημόνων στα επόμενα χρόνια, χωρίς να αποκλείεται ο διπλασιασμός τους, ενώ σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν κι οι εργαζόμενοι στη Cisco.
Η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα, αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν επενδυτικό προορισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας και δυναμικής.
Μακροχρόνιες παθογένειες που λειτουργούσαν ανασταλτικά για την ελληνική οικονομία, έχουν μειωθεί αισθητά και πλέον οι μηχανές της ανάπτυξης δουλεύουν.
Στην επανεκκίνηση, που αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει, η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, πάνω στα οποία μπορεί να οικοδομηθεί ένα καλύτερο αύριο.
Αυτά τα πλεονεκτήματα έχουν εντοπίσει πολλοί από τους ξένους επενδυτές και γι' αυτό εμπιστεύονται τη χώρα μας και την περιοχή μας.
Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και σ' αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο η πολιτικοοικονομική σταθερότητα.
Οι αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν, ειδικότερα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ανοίγουν τον δρόμο και στέλνουν το μήνυμα και για άλλους επίδοξους επενδυτές.
Η προβολή της επιτυχίας αυτών των επιχειρήσεων είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη.
Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία οδό, η αναβάθμιση του αεροδρομίου "Μακεδονία" και η απευθείας σύνδεσή του με όλο τον κόσμο, η προοπτική μετεξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε οικονομική πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής και η εξομάλυνση των διαφορών με τις γειτονικές χώρες καθιστούν, πλέον, τη Θεσσαλονίκη κέντρο της οικονομίας και της οικονομικής διπλωματίας για όλα τα Βαλκάνια.

Οι επενδύσεις των πολυεθνικών κολοσσών στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσουν, ασφαλώς, και νέες ερευνητικές προοπτικές για το υψηλού επιπέδου επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό της πόλης.

Από τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και εταιριών για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, εφαρμογών, ερευνητικών προγραμμάτων, θα προκύψουν αμοιβαία οφέλη, που θα έχουν ως τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.