Η Θεσσαλονίκη κόντρα στους Αθηνο-Πειραιώτες

Δημήτρης Μπούζας24 Ιουνίου 2020

«Μεγάλη Τετάρτη» και «μεγάλο βράδυ» για τους Θεσσαλονικείς. Ιδιαίτερα για τους φίλους του ΠΑΟΚ και του Άρη που περιμένουν με ξεχωριστή αγωνία πως θα καταλήξει η προσπάθεια των ομάδων τους στην διεκδίκηση της συμμετοχής τους στον τελικό του κυπέλλου. Η συμπρωτεύουσα με τους δύο εκπροσώπους της στην ημιτελική φάση, έχει αρκετές πιθανότητες και συντηρεί επίσης πολλές προσδοκίες στο να ξαναδεί ύστερα από αρκετά χρόνια έναν τελικό για τρίτη φορά σε δικό της γήπεδο. 

Οι περσινοί νταμπλούχοι όπως και ο αξιόμαχος και ανταγωνιστικός Άρης, έκλεισαν την προετοιμασία τους και βρίσκονται ως εκ τούτου με το… «όπλο παρά πόδα». Μέτρησαν με ρεαλισμό τα προβλήματα τους και ζύγισαν με σοβαρότητα τις προοπτικές επιτυχίας που έχουν. Γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουν να αντιμετωπίσουν και το κυριότερο πως να το αντιμετωπίσουν. Για το δικέφαλο του βορρά «τα είπαμε» (μάλλον τα γράψαμε) χθες αναλυτικά και καταλήξαμε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, προκειμένου να κλείσει τη χρονιά με το κεφάλι ψηλά. Κάτι που σημαίνει με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά και την αντίστοιχη του κυπέλλου. Κι αυτό γιατί πλην των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται δύο από τους βασικούς του πυλώνες (Βιεϊρίνια, Πέλκας) επιβάλλεται να είναι έτοιμος για όλα, όντας επί μονίμου βάσεως στο μάτι ενός κυκλώνα. Τα «συνακόλουθα» ενός βρώμικου πολέμου σε βάρος του, είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. 

Οι διώκτες του με την συνδρομή «θεσμικών καραγκιόζηδων» και «πολιτικών λαμογιών δύο όψεων» έχουν προκαλέσει αφόρητη και διαρκή πίεση με πιθανές αποσταθεροποιήσεις κι επικίνδυνους αποπροσανατολισμούς. Ο Πορτογάλος κόουτς εξυπακούεται πως θα έχει δουλέψει με ιδιαίτερη προσοχή πάνω στην ενίσχυση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης των παικτών του. Από την άλλη μεριά οι αντίπαλοι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Όπως φάνηκε και στο τελευταίο τους παιχνίδι, διατηρούν ακέραιη την υπεροπλία τους με αξιόλογες μάλιστα εφεδρείες. Το ότι ο ΠΑΟΚ παίζει για δύο αποτελέσματα είναι ένα «συν» το οποίο επιβάλλεται να το αξιοποιήσει αποκλειστικά ο Φερέιρα. Με δύο προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ο Άρης: Βέλεθ και Σόουζα δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τον Ένινγκ στον «αγώνα της χρονιάς» για τους κιτρινόμαυροος της συμπρωτεύουσας. Η λύση θα προκύψει «εκ των ενόντων» σε συνδυασμό με το μεγάλο πάθος των παικτών που έχουν συνειδητοποιήσει σε απόλυτο βαθμό τι σημαίνει για την ομάδα τους, αλλά και για τους ίδιους η κατάκτηση του τροπαίου. Ελπιδοφόρα κι ενθαρρυντική αναμένεται και η στήριξη από τους οπαδούς οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί εντός των νομίμων πλαισίων, να σταθούν κοντά στην ομάδα τους και να την σπρώξουν στην υπερπολύτιμη πρόκριση. 

Ο κόουτς των αντιπάλων (Καρέρα) όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ των οπαδικών εντύπων της Ένωσης θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Τσιγκρίνσκι και τον Ολιβέιρα. Με αυτές λοιπόν τις συνθήκες, με αυτές τις προοπτικές και με αυτές τις ελπίδες, η συμπρωτεύουσα δεν μπορεί παρά να εύχεται και να περιμένει έναν τελικό αποκλειστικά «δικό της». Από εμάς καλή τύχη και στους δύο.

ΥΓ1: «Έφυγε» ξαφνικά και ο Νίκος Αλέφαντος. Ποδοσφαιράνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης. Γραφικός αλλά και αυθεντικός. Ενίοτε αποθεούμενος και αρκετές φορές αμφιλεγόμενος και κατακρινόμενος. Ναι, θα μας λείψει όλους. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Νικόλα.

ΥΓ2: Νέο ξεφτιλίκι για τον Ολυμπιακό. Προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο για να παραταθεί η θητεία του μέχρι πρότινος άχρηστου και εχθρικού Γραμμένου. Για να δούμε που θα φτάσει ο ξεπεσμός τους.

ΥΓ3: Και τρίτος ανακριτής ζήτησε να μετατεθεί και να απομακρυνθεί από το πλοίο – φάντασμα.

ΥΓ4: Θράσος κι αυτό να βάζουν παρατηρητή διαιτησίας στο Χαριλάου ένα γνήσιο τέκνο της «Ορίτζιναλ». Ευτυχώς επανόρθωσαν την γκάφα τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.