Η θεία δίκη «τιμώρησε» την... ατυχία: Λεβέντικη και δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Νοεμβρίου 2021

Παλικαρίσια η νίκη η χθεσινή του ΠΑΟΚ και με καλό ποδόσφαιρο. Μια νίκη που πρόσφερε τρεις πολύτιμους βαθμούς και έστειλε το μήνυμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ο ΠΑΟΚ ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν Πρωτάθλημα ενώ ο Παναθηναϊκός όχι. 

Μια νίκη που ενισχύει το ηθικό της ομάδας και εξασφαλίζει ηρεμία ενόψει της νέας διακοπής, στο χρονικό διάστημα δηλαδή που θα επιτρέπει να επουλωθούν και άλλες πληγές με την επάνοδο τραυματιών ποδοσφαιριστών. Θα ήταν κρίμα κι άδικο αν δεν κέρδιζε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ. Ηταν η καλύτερη ομάδα, έκανε τις πιο καλές και πολλές επιθέσεις, δημιούργησε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες και όμως κινδύνευσε να μείνει στην ισοπαλία, ή και να χάσει ακόμη, επειδή η μπάλα θέλησε να κάνει το χατίρι στον Μαουρίσιο, 20 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. 

Στο σουτ που έκανε ο Βραζιλιάνος, πέρασε από τα μάτι της βελόνας και πήγε εκεί όπου κανείς τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Δεν το έχει κάνει ποτέ στη ζωή του αυτό ο Μαουρίσιο, το έκανε χθες. για να ζωντανέψει μια παλιά κατάρα που επιβάλλει στον ΠΑΟΚ να δέχεται γκολ από πρών παίκτες του. Μάλιστα, αμέσως μετά, πάλι ο Μαουρίσιο μπροστά από την εστία έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. 

Εκείνη τη στιγμή, αν γινόταν το 2-1, θα είχαμε την απόλυτη μαγική εικόνα. Τότε ακριβώς, όμως, ήταν που ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα. Το παιχνίδι έγινε ροντέο, η μπάλα ανεβοκατέβαινε, αλλά εκείνος ήταν πάλι που δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες. Ο Ακπομ θα μπορούσε να νικήσει τον Μπρινιόλι από πολύ κοντά αλλά δεν το έκανε, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε ένα ακόμη ωραίο σουτ από τον Ζίβκοβιτς και λίγο μετά ήρθε η θεία δίκη.

 Η τύχη που χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό για να γίνει το 1-1, συνεργάστηκε με την έξυπνη τοποθέτηση του Μιχαηλίδη και χάρισε στον ΠΑΟΚ το πέναλτι με το οποίο ο Κούρτιτς “έγραψε” το 1-2. Ετσι έπρεπε να γίνει και αυτό ήταν το δίκαιο. Επίσης δίκαιο ήταν και να αυξηθεί το σκορ. Φρόντισε γι' αυτό στο φινάλε ο Κούρτιτς με μία ακόμη αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ.

Βέβαια, τις βάσεις για τη νίκη τις είχε βάλει στο πρώτο ημίχρονο ο Ζίβκοβιτς με το φοβερό μπάσιμό του και την ασίστ που αξιοποίησε ωραία ο Ακπομ και θα έλεγε κανείς ότι το ματς θα μπορούσε να λήξει ουσιαστικά από πολύ νωρίς, αν δύο κοντινά σουτ του Μπίσεβαρ στην ίδια φάση δεν έβρισκαν κατά τύχη το σώμα του Βέλεθ. 

Αλλά, τέλος καλό όλα καλά και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σ' αυτό το παιχνίδι ανταποκρίθηκαν όλοι οι παίκτες με το 100% των δυνάμεών τους. Τόσο των φυσικών, όσο και των ψυχικών, διότι, πέρα από την κούραση, έπρεπε μέσα σε τρεις μέρες να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας από την Κοπεγχάγη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.