Η θεία δίκη στο ποδόσφαιρο κι η Θεσσαλονίκη... άντρο εγκληματικότητας

Βασίλης Βλαχόπουλος03 Φεβρουαρίου 2022

Προϊόντος του χρόνου, το ποδόσφαιρο έχει τον τρόπο να αποδίδει τη δική του δικαιοσύνη επιβραβεύοντας αυτούς που αξίζουν. Στραβά μάτια θα υπάρξουν σε ένα-δύο άντε τρία παιχνίδια, αλλά σε βάθος χρόνου θα σου προσφέρει αυτό που πραγματικά αξίζεις. Αυτό έγινε χθες στο «Κλ. Βικελίδης». 

Αυτό που στέρησε από τον Αρη πριν από έναν γύρο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας του το έδωσε χθες. Θα θυμάστε ότι τότε η ομάδα του Ακη Μάντζιου άξιζε να φύγει θριαμβεύτρια απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά αποχώρησε με άδεια χέρια χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιριών, αφού έπαιξε την αντίπαλό της σαν τη γάτα με το ποντίκι. Χθες ήταν η δική της στιγμή. 

Για πρώτη φορά φέτος οι «κίτρινοι» λυτρώθηκαν με γκολ στις καθυστερήσεις μ’ ένα σενάριο εξόχως βασανιστικό για τον Αργύρη Γιαννίκη. Γιατί ο σεναριογράφος μάλλον είχε κέφια «γράφοντας» να δώσει ασίστ ο Κριστιάν Λόπεθ και να σκοράρει ο Εμάνουελ Σάκιτς. Απίστευτο αλλά και ποδοσφαιρικό γιατί το σχέδιο αντικατάστασης των πλάγιων μπακ με σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων ισοφάρισης εμπεριείχε και αντίστοιχο ρίσκο. Η ΑΕΚ το πήρε και στο τέλος βγήκε χαμένη.

Βάσει ευκαιριών, το παιχνίδι θα έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα γιατί ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ βόλεψε τον Άρη στο να απλώσει τη δική του φιλοσοφία στο γήπεδο. Το είχε διαβάσει ο Άκης Μάντζιος γι’ αυτό έριξε στο παιχνίδι τον Χουάν Ιτούρμπε καθώς είναι παίκτης χώρων, ασχέτως που δεν το επιβεβαίωσε χθες με τη μετριότατη εμφάνιση. Παρά τη μειονεκτική θέση του στο γήπεδο, ο Αρης βρήκε πολλούς χώρους στο γήπεδο και θα έπρεπε να ήταν πιο παραγωγικός στη δημιουργία φάσεων. Ας έχει, τον αποζημίωσε ο Σάκιτς.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη αφιέρωσαν τη νίκη στον δολοφονηθέντα Άλκη. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Άλλοι πρέπει να πράξουν. Η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. 

Αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη δεν έχει προηγούμενο. Η πόλη κατάντησε άντρο εγκληματικότητας, δραστηριοποίησης εγκληματικών στοιχείων, μαυροφορεμένων που χτυπούν και σκοτώνουν. Δεν πάει άλλο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.