Η θεά τύχη επιστρέφει απλόχερα στον Αρη, όσα αδίκως του στέρησε

Βασίλης Μάστορας14 Νοεμβρίου 2022


Τελικά όσοι υποστήριζαν ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου η «μηχανή» του Αρη να πάρει μπροστά και να βγάλει μέσα στο γήπεδο όλο το ταλέντο του ρόστερ, χθες δικαιώθηκαν για τα καλά. Η πρώτη ικανοποίηση ήρθε την προηγούμενη Τρίτη στον αγώνα με τη Λαμία και είχε συνέχεια χθες. Ο Αρης στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ πέτυχε νίκη στα όρια του θριάμβου, με το ευρύ 0-4 κι έτσι απέδειξε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό που έγινε στον αγώνα με τη Λαμία.

Κι αν υπάρχουν κάποιοι που στέκονται στο γεγονός ότι οι «κίτρινοι» βρέθηκαν σε… τρικυμία για οκτώ λεπτά μετά το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν, κι αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Επόμενο ήταν ο ΠΑΣ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ να αλλάξει την τακτική του και να επιχειρήσει να ισοφαρίσει. Το ζήτημα είναι ότι ο Αρης βρήκε τον τρόπο να αμυνθεί, με τον Φαμπιάνο και Ενκουλού να στέκονται στο ύψος τους και μετά να «βομβαρδίσει» τους Γιαννιώτες πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 14 λεπτά. Εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για μία ομάδα που έψαχνε με το κιάλι το γκολ, παρότι έκανε πολλές τελικές προσπάθειες. Ε, αν είχε και λίγη τύχη ο Αρης στο χρονικό διάστημα που πιέστηκε τού χρωστούσε πολλά και η θεά τύχη γι’ αυτά που του στέρησε σε προηγούμενους αγώνες. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάνεις πράγματα που δικαιούσαι και περιμένεις να γυρίσει το… χαρτί για να πάρεις ό,τι αξίζεις. Αυτό δηλαδή που πήρε χθες ο Αρης στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Εκεί όπου κόντρα στα Γιάννινα έδειξε υπομονή, διαχειρίστηκε ρεαλιστικά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου και «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή, έχοντας εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στις τελικές. Κι αυτό, μετά την ευρεία νίκη, είναι ένα εξαιρετικό νέο για τον Αρη.

Ο Στάικος, και το παραδέχτηκε και ο Πάρντιου μετά το τέλος του αγώνα, αλλάζοντας το συνηθισμένο πλάνο του, επέλεξε να πάιξει με τριάδα στην άμυνα (Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης). Οσο για την επίθεση, ο ΠΑΣ επένδυσε στο επιθετικό transition ποντάροντας στην ταχύτητα του Μορέιρα από την αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Ο Αρης επί 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε με πολλές εναλλαγές της μπάλας και με κάθετες πάσες να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, αλλά ήταν αναποτελεσματικός. Χωρίς οι επιθετικοί να πατούν στην αντίπαλη περιοχή (Ζερβίνιο, Πάλμα, Καμάτσο κινούνταν έξω από αυτή) δημιούργησε λίγες κι αυτές ακίνδυνες τελικές.

Κατάφερε όμως να «ξεσπάσει» από τη στιγμή που προηγήθηκε (60ο Φαμπιάνο πεν.) και να πετύχει τρία γκολ σε 14 λεπτά. Κινδύνευσε να ισοφαριστεί όμως από το 70ο μέχρι το 78ο, αλλά είπαμε ότι η θεά τύχη του χρωστούσε πράγματα και του τα έδωσε χθες με το παραπάνω.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.