Η τεράστια πρωτοβουλία της οικογένειας Χαβίτο!

Metrosport Team15 Απριλίου 2020

Η έξαρση του κορωνοϊού στην Ισπανία και η έλλειψη υγειονομικού υλικού στο τοπικό νοσοκομείο της περιοχής που κατοικεί η οικογένεια Χαβίτο, οδήγησε τον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη και τη σύζυγό του Μαρία στην κατασκευή ειδικών στολών προστασίας τις οποίες και διοχέτευσαν στους γιατρούς.

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να προβεί σε αυτή την αξιέπαινη κίνηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Οι φίλοι μας που εργάζονται στο νοσοκομείο της περιοχής μας είπαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις στολές προστασίας. Επικοινωνήσαμε έτσι με το νοσοκομείο και με τις υγειονομικές αρχές για να ρωτήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μας επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν στολές κι εμείς αποφασίσαμε να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας. Η σύζυγός μου λόγω της κατάστασης σταμάτησε οποιαδήποτε εργασία έκανε και διαμόρφωσε έναν μικρό χώρο στο σπίτι και αφιερωθήκαμε και οι δυο στην κατασκευή ειδικών στολών προστασίας από τον κορωνοϊό. Το κόστος είναι 60-70 ευρώ η άσπρη στολή και η δεύτερη παρτίδα που κάνουμε ανέρχεται στα 40-50 ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα φτιάξαμε 140 και τώρα στόχος είναι άλλες 200 στολές».

Για το πιο γκολ στον Άρη σου έχει μείνει αξέχαστο:

«Κοιτάξτε όμορφο γκολ ήταν αυτό απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βικελίδης, αλλά το πιο σημαντικό τέρμα ήταν απέναντι στη Σαραγόσα μέσα στην Ισπανία που μας έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League».

Για το πότε βλέπεις να ξανά αρχίζουν τα Πρωταθλήματα στην Ισπανία:

«Κάθε μέρα λένε και διαφορετικά πράγματα. Αυτό που θέλουν όμως είναι να ολοκληρωθούν όλες οι λίγκες στη χώρα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο μπορεί να γίνει αυτό για τις μικρότερες κατηγορίες».

Για το αν ήσουν στη θέση του Ματίγια θα συνέχιζες στον Άρη;

«Εφόσον περνάω καλά, εννοείται πώς ναι. Τώρα αν θέλει ο ίδιος να επιστρέψει στην Ισπανία για την οικογένειά του λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό αυτό είναι άλλο κομμάτι. Πάντως, από τους παίκτες του Άρη που κρατάω επικοινωνία είναι ο Ντιγκινί, όπου έχουμε συνυπάρξει και συμπαίκτες στο παρελθόν».

AKOΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.