Η τεράστια διοικητική νίκη του Αρη και η ανάγκη για το επόμενο βήμα

Βασίλης Μάστορας05 Μαρτίου 2022

Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Αρης έκανε τη μία μετά την άλλη εντυπωσιακή μεταγραφή και οι φίλοι του «πετούσαν» από ενθουσιασμό, σε βαθμό να γράφουν στα social media “πάμε για Πρωτάθλημα», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κρυφογελούσαν. 

Οχι τόσο γιατί δεν πίστευαν στην αγωνιστική δυναμική που «έχτιζε» ο Αρης, αλλά γιατί γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες ότι το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν το κατακτά η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Χρειάζονται και πολλά άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα να είναι ισχυρή στο παρασκήνιο. 

Εχοντας «χτίσει» ένα σύστημα το οποίο θα σε σπρώχνει όταν θα ζορίζεται η ομάδα σου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και σ’ αυτό το επίπεδο ο Αρης δεν τα πάει καλά. Εχει ένα έλλειμμα. Εδώ ούτε υποψήφιο στην ΕΠΣΜ δεν υποστηρίζει, πώς λοιπόν να συμμετάσχει στο σκληρό πόκερ, που είναι η εκλογή προέδρου στην ΕΠΟ.

Ο Αρης όμως που έχει ελάχιστη δυναμική στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, πέτυχε μία τεράστια νίκη στο CAS ανατρέποντας την απόφαση των εγχώριων Πειθαρχικών οργάνων. Το πώς και το γιατί λίγη σημασία έχει. Σε παρόμοιες περιπτώσεις αξία έχει το αποτέλεσμα και ο κ. Καρυπίδης δικαιούται να καυχιέται για την επιστροφή των έξι βαθμών.

Ο Αρης πήρε πίσω του βαθμούς, ενίσχυσε το γόητρο του και θα είναι «παρών» στα πλει οφ, εκεί που σε 10 αγώνες με νέο προπονητή στον πάγκο, θα έχει όλο τον χρόνο αποδείξει ότι άξιζε καλύτερη βαθμολογική θέση.

Είναι αλήθεια ότι η περιπέτεια με την εκκρεμοδικία των βαθμών έχει στοιχίσει στον Αρη. Το δήλωσε άλλωστε και ο Τζέγκο μιλώντας στο metropolis 95,5. “Μας φόρτωνε πρόσθετο άγχος» είπε ο Αυστραλός και όπως όλοι ξέρουν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να το διαχειριστούν. 

Φάνηκε μάλιστα ότι οι «κίτρινοι» έχασαν πολλές φορές τον βηματισμό τους λόγω και αυτού του βάρους. Με καλύτερη ψυχολογία πλέον οι παίκτες του Αρη έχουν μπροστά τους μία πρόκληση: Να αποδείξουν ότι η ποιότητα τους είναι πολύ καλύτερη από το να διεκδικούν απλώς το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

FOCUS

Ομάδα επιστημόνων με ειδικότητα την ψυχική υγεία, θέτει στη διάθεση των μελών του ο ΠΣΑΠΠ. Είναι ό,τι το πολυτιμότερο θα μπορούσε να κάνει ακολουθώντας τα βήματα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών Συνδέσμων, οι οποίοι έχουν εντοπίσει εδώ και χρόνια την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης των αθλητών-μελών τους. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.