Η τελευταία ευκαιρία του Χαλίλοβιτς

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2023

Αν ο ποδοσφαιρικός βίος του Αλέν Χαλίλοβιτς χωρίζεται σε δύο μέρη, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τον Αρη, μάλλον έρχεται το τρίτο καθώς σε αυτή την περίπτωση ο Κροάτης επιθετικός θα έχει την ευθύνη της απόδειξης ότι… περνάει η μπογιά του και κυρίως ότι μπορεί να ανταποκριθεί τις υψηλότατες προσδοκίες που υπήρξαν γι’ αυτόν σε νεαρή ηλικία.

Μια ματιά στις επιδόσεις του Αλέν Χαλίλοβιτς στην τελευταία τριετία υποδηλώνει το ρίσκο που θα πάρει ο Αρης σε περίπτωση απόκτησής του. Γιατί το άλλοτε ακατέργαστο διαμάντι του κροατικού ποδοσφαίρου, ο «Μέσι των Βαλκανίων» όπως είχε χαρακτηριστεί, με τη θητεία στην Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις που κατατέθηκαν γι’ αυτόν και περιορίστηκε σε μια ποδοσφαιρική διαδρομή η οποία ήταν γεμάτη αναχώματα και εμπόδια. Με ευθύνη του ιδίου αλλά και του πατέρα του οι οποίοι διαχειρίστηκαν όλες τις προκλήσεις της ποδοσφαιρικής ζωής του. Τώρα διανύει τον τελευταίο μήνα του 26ου έτους της ηλικίας του και προέρχεται από έναν κακό πρώτο γύρο στη Ριέκα με συνέπεια τις τάσεις φυγής του ιδίου αλλά και την προσπάθεια αποδέσμευσης της κροατικής ομάδας από το διετές συμβόλαιο. Μέτρησε εξάλλου μόλις πέντε συμμετοχές και είχε αρκετά προβλήματα.

Η ηλικία του Χαλίλοβιτς είναι κατάλληλη για μια νέα αρχή, αρκεί φυσικά να το πιστέψει ο ίδιος. Ο Αρης σίγουρα προτίθεται να το κάνει και το έχει αποδείξει μέσα από τις έντονες συζητήσεις μαζί του. Χθες ο Κροάτης έλυσε το συμβόλαιό του με τη Ριέκα (σ. σ. ο κροατικός σύλλογος δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση) και το συγκεκριμένο γεγονός δίνει τη δυνατότητα στον Αρη αλλά και στον ποδοσφαιριστή να συζητήσουν δίχως την πίεση του χρόνου καθώς η αγορά των ελεύθερων παικτών κλείνει στην Ελλάδα στις 17 του μήνα.

Μάλιστα στις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν περί οριστικής συμφωνίας τους δεν υπήρξε επιβεβαίωση από την πλευρά των «κίτρινων», είναι προφανές όμως ότι για να φτάσει ο παίκτης στο σημείο διακοπής μιας διετούς σύμβασης έχει κάτι στα χέρια του. Εκτιμάται ότι εντός των επόμενων 48 ωρών θα κλείσει θετικά η υπόθεση με την προϋπόθεση όμως ότι θα βρεθεί συμφωνία στο οικονομικό αλλά και της άφιξης του παίκτη στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Συν τοις άλλοις, έχοντας παραδειγματιστεί από λάθη του παρελθόντος, ο Αρης σκοπεύει να βάλει ασφαλιστικές δικλείδες στη σύμβαση. Για να αποφύγει δηλαδή εξελίξεις υποθέσεων σαν αυτές των Χαΐροβιτς, Μήτρογλου και άλλων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.