Η ταυτότητα του Άρη βρίσκεται στην άμυνα

Γιώργος Πετρίδης02 Νοεμβρίου 2020

Ο Άρης σε κάθε αγωνιστική που περνάει «χτίζει» ολοένα και περισσότερο, ολοένα και πιο πειστικά ένα πρόσωπο... κυνικό και αποτελεσματικό. Μέσα από την άμυνα του αρχίζει και στην επίθεση του αρκεί το «μισό» γκολ.

Χθες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τα τέσσερα μηδενικά παθητικά στα έξι παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει πέρσι σε αυτόν τον αριθμό, χρειάστηκε 15 παιχνίδια! Γενικότερα ο Άρης προκαλεί «ασφυξία» στους αντιπάλους του με την ανασταλτική λειτουργία του κάτι που αποτυπώνεται και στις τελικές προσπάθειες που τους επιτρέπει να κάνουν. Στις έξι αγωνιστικές δεν υπήρξε ομάδα που να έφτασε σε διψήφιο αριθμό, αφού τις περισσότερες τις είχε ο Παναθηναϊκός με εννιά.

Κατά τα άλλα και μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης...

*Οι 12 τελικές προσπάθειες που είχε χθες αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης του Άρη στις έξι αγωνιστικές, αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει και στο ματς με τον ΠΑΣ. Ο Άρης πάτησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή τελειώνοντας φάσεις από εκεί και τελειώνοντας το ματς με εννιά τελικές εντός περιοχής ενώ στα πέντε πρώτα παιχνίδια του δεν είχε περάσει τις έξι -τόσες είχε κόντρα στον Απόλλωνα. Στον αντίποδα ο Άρης για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς και συνολικά για τέταρτη φορά στις έξι αγωνιστικές, έμεινε χωρίς τελική φάση με κεφαλιά.

*Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά κλεψίματα, ο Άρης έκανε τα περισσότερα. Είχε 48, επίδοση που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού στα προηγούμενα παιχνίδια του δεν είχε περισσότερα από 30 (με τον Βόλο).

*Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να φτιάξει στον βαθμό που θα ήθελε το παιχνίδι από τις πτέρυγες αφού είχε μόνο δύο εύστοχα στα 16 γεμίσματα που επιχείρησε. Τα δύο εύστοχα γεμίσματα είναι αρνητικό για τον φετινό Άρη που είχε από τρία στα ματς με Λαμία, ΠΑΣ και Παναθηναϊκό.

Ρεκόρ κλεψιμάτων του Τζέγκο και λαθών του Γκαρσία

Το χθεσινό ματς είχε και πολλά λάθη (130 συνολικά) με τον Άρη να κάνει τα λιγότερα. Και πάλι όμως, τα 60 που καταγράφηκαν στη στατιστική του ήταν περισσότερα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι αφού είχε 58 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. 23 από αυτά τα 60 λάθη τα έκαναν ο Ματέο Γκαρσία και ο Μπρούνο Γκάμα με τον Αργεντινό να σημειώνει νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τους «κιτρινόμαυρους» κάνοντας τα 13. Πριν το χθεσινό ματς μεγαλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 10 λαθών που έκανε ο Μπρούνο Γκάμα -όπως και χθες-σ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

*Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ανέδειξε όμως και ένα θετικό, ατομικό ρεκόρ. Ήταν αυτό των εννιά κλεψιμάτων που έκανε ο Τζέιμς Τζέγκο, ένα περισσότερο από τον Εμάνουελ Σάκιτς στον Βόλο και από τον Χαβιέ Ματίγια χθες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.