Η ταξική φύση του Covid και οι Covid free άνθρωποι

Αλέξανδρος Τσίγγος02 Ιανουαρίου 2021

Είναι μέρες που θέλω να γράψω έναν άρθρο για την Νέα Υόρκη, την πόλη που βιώνει το πιο σκληρό lockdown μαζί με την Καλιφόρνια εδώ και μήνες, με δύο κυβερνήτες κουκουρούκου, Δημοκρατικούς και με τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου σε όλο τον κόσμο και με τις ανθρωποκτονίες να έχουν αυξηθεί 53%.

Στο μυαλό μου ήταν δύο τρία πράγματα.

Το ένα η μεγάλη απόδραση των πλουσίων της Νέας Υόρκης από την πόλη και διαφυγή τους σε άλλες πολιτείες – πάνω από 300.000 και η ταξική φύση του Covid 19.

Μια παρουσίαση μιας συγκριτικής μελέτης πάνω σε 17.000.000 ανθρώπους και την έλλειψη της βιταμίνης D , ανάμεσα στα στοιχεία ηλικίας, παχυσαρκίας, καπνιστών, είχε και φυλετικά χαρακτηριστικά που έδειχναν ότι μιγάδες, σκουρόχρωμους, ΝότιοΑσιάτες και μαύρους να έχουν μεγαλύτερο μέρισμα στους θανάτους,

Παρακολουθούσα το απόγευμα ένα ντοκιμαντέρ με τα περίεργα που σημαδεύουν τον θάνατο της τραγουδίστριας Whitney Huston το 2012, όταν το βλέμμα μου το απόσπασε το πάρτι της «Κοσμικής Αθήνας» το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Namnos του Dubai.

Η σύνδεση και η σύγκριση των δύο θεμάτων μαζί με αυτό της Νέας Υόρκης, μου ήταν αναπόφευκτη.

Εν ολίγοις, στις ένδεκα (11) Φεβρουαρίου του 2012, η Whitney Huston φτάνει στο ξενοδοχείο Beverly Hilton για να συμμετέχει στην απονομή των Grammy. Την υποδέχεται ο παρουσιαστής των Grammy Clive Davis και το ξενοδοχείο έχει όλο κλειστεί για τους υποψήφιους και καλεσμένους. Δυο μέρες μετά, το Σάββατο, είναι το μεγάλο πάρτι. Κατευθύνεται στο δωμάτιο της στον τρίτο (3) όροφο.

Η Huston έχει βρεθεί στις τέσσερις (4) παρά του Σαββάτου, νεκρή στο δωμάτιο της. Ο διοργανωτής Clive Dave, ζητά να μην απομακρυνθεί το πτώμα παρά μόνο αφού πρώτα τελειώσει το πάρτι. Ανατριχιαστικό; Όλοι λοιπόν οι γνωστοί μας τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί, παραγωγοί, Sony, BMG, δημοσιογράφοι, παπαράτσι, χορεύουν και διασκεδάζουν για εννιά (9) ώρες, με ένα πτώμα στον τρίτο όροφο, μιας φίλης τους, συνεργάτιδας τους, μιας γυναίκας που υπήρξε η πιο βραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών!

Μόνο όταν τελείωσε το πάρτι, πήρε το νοσοκομειακό το πτώμα της, για να το πάει για ιατροδικαστική εξέταση.

Εμείς λοιπόν φίλοι μου είμαστε οι έγκλειστοι του 3ου ορόφου. Στο ισόγειο, διασκεδάζουν με τον κοινωνικό, οικονομικό μας θάνατο. Ποιοι; Αν δει κανείς τα ονόματα που διαρρεύσανε, το κάθε ένα κάτι έχει να πει η ιστορία σε αστυνομικά δελτία. Είτε σα ποινικά αδικήματα, είτε σαν απάτες, είτε σαν διαφεύγοντες της τιμωρίας για τον ρόλο του ο κάθε ένας, μικρό η μεγάλο στο μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας η της διαφθοράς συνειδήσεων, είτε ανηλίκων, είτε διακίνησης ναρκωτικών.

Είναι η Ελλάδα που επιβιώνει. Οι επιβήτορες της αστικής μας αρχοντιάς!

Ίσως κάποιος πει ότι κατατρύχομαι από κανένα κόμπλεξ. Το αντίθετο. Για εκείνους που με γνωρίζουν είχα το μερίδιο μου σε όλα αυτά τα μεγάλα, τα σπουδαία, τα φώτα της δημοσιότητας, τα ταξίδια στο Dubai και συνειδητά έβαλα ένα Χ.

Θα πω για να κλείσω δύο πράγματα.

Το πρώτο την απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στο ρητό του Πέτρου Κωστόπουλου, η ζωή είναι μικρή για να την κάνεις θλιβερή, με το η ζωή είναι μεγάλη για να την κάνεις καρναβάλι!

Το δεύτερο για αυτό τον νεαρό Τσιτσιπά που εύγε του για την τέχνη του να είναι ένας σπουδαίος τενίστας.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.