Η τάση δείχνει μεγάλη ανανέωση στις ομοσπονδίες, θα επιβεβαιωθεί;

Δημήτρης Κανελλάκης26 Φεβρουαρίου 2021

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες ξεκίνησε. Μπαίνουμε, πλέον, σε μια περίοδο κατά την οποία τα επουσιώδη θα πάνε στην άκρη και στο επίκεντρο θα έρθουν τα ουσιώδη.

Από δω και πέρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το αν πρέπει να γίνουν οι εκλογές με φυσική παρουσία των εκλεκτόρων ή ηλεκτρονικά, ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου και ποιοι δεν θα έχουν, αν πιάνει το όριο ηλικίας ή θητειών κάποιους ή δεν τους πιάνει, δεν θα ενδιαφέρει κανέναν. Ο Μάρτιος είναι ο μήνας στη διάρκεια του οποίου θα κριθεί ποιες θα είναι οι νέες διοικήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες. Κι είναι μια παρά πολύ σοβαρή διαδικασία αυτή, καθώς θα οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό στην επόμενη μέρα του.

Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι βγαίνουν μπροστά πολλά νέα πρόσωπα, υπάρχουν πολλές νέες υποψηφιότητες που διεκδικούν να διοικήσουν τις ομοσπονδίες. Μεταξύ τους και πολλοί πρώην αθλητές, κατά κύριο λόγο πολύ πετυχημένοι αθλητές: Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου, πρωταθλητές Ελλάδας. Για όσους θέλουν να δούνε τον ελληνικό αθλητισμό να πηγαίνει σε ένα άλλο επίπεδο ως προς την οργάνωση και την διοίκησή του, είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό ότι όλοι αυτοί οι αθλητές αποφασίζουν να έρθουν, από άλλες θέσεις και με άλλους ρόλους, στο προσκήνιο.

Εχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα τους εμπιστευτούν οι εκλέκτορες, αν θα πιστέψουν ότι δυνατότητες σαν κι αυτές που είχαν στους αγωνιστικούς χώρους έχουν και για να μπορέσουν καλύτερα από τους παραδοσιακούς παράγοντες να διοικήσουν, ο καθένας απ' αυτούς, το άθλημα που υπηρέτησε και ως αθλητής.

Το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και η τάση η οποία υπάρχει, οδηγεί προς διοικήσεις ομοσπονδιών που θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένες, τόσο ηλικιακά όσο και ως προς τον τρόπο σκέψης, φιλοσοφίας, ανάπτυξης, σε σχέση με τους παράγοντες που επί πάρα πολλά χρόνια εκλεγόταν και διοικούσαν. Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, άλλο η τάση και το κλίμα που δημιουργείται και άλλο τι σκέφτονται και πώς ψηφίζουν οι εκλέκτορες.

Μένει να δούμε, συνεπώς, αν το κλίμα που υπάρχει θα οδηγήσει στις πολύ μεγάλες αλλαγές στις ομοσπονδίες, όπως πιστεύουν και αναμένουν οι περισσότεροι, ή αν παραδοσιακές διοικητικές δυνάμεις θα αποδειχθούν πολύ πιο ανθεκτικές απ' όσο, ίσως, φαντάζονται πολλοί...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.