Η συνέπεια του Γυμναστικού, η συμφωνία με Ευγενίου και ο ερχομός επενδυτή

Metrosport Team27 Ιουλίου 2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΒΙΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

Αίσια κατάληξη και ιδανικό αποτέλεσμα για την επανεκκίνηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή είχαν οι διαπραγματεύσεις (διήρκησαν κάτι περισσότερο από έναν μήνα) του Γυμναστικού Συλλόγου με τον Στράτο Ευγενίου. 

Ο… λευκός καπνός που βγήκε σήμερα για τη συμφωνία των δύο πλευρών και για τον οποίο είχε προϊδεάσει το metrosport.gr τις προηγούμενες ημέρες, οδηγεί στην συμμετοχή των κυανόλευκων στο νέο Πρωτάθλημα της Super League 2. Τι συνέβη όμως αυτό το διάστημα και επήλθε η συμφωνία-ανάσα για τον Ηρακλή; Ιδού το αποκλειστικό ρεπορτάζ…

Συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις

Το «α και το ω» της συμφωνίας του μεγαλομετόχου της Τρίγλιας με τους ανθρώπους του Γυμναστικού Συλλόγου ήταν η συνέπεια των τελευταίων όσον αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις του πρώτου. Η πώληση του ΑΦΜ άλλωστε απαιτούσε κάτι τέτοιο (με ποσό περί τις 300.000 ευρώ) και συγκεκριμένες χρονικές καταβολές των δόσεων. 

Η πρώτη δόθηκε, το χρηματικό ποσό εκ μέρους των κυανόλευκων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής καλύφθηκε πριν την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας (και με άνεση, μιας και… περίσσεψαν και χρήματα) και το… κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την συνέπεια του ΓΣ ως προς την κάλυψη των επόμενων δόσεων. Στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου με ένα ποσό που υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ. 

Το αν τα χρήματα αυτά βρέθηκαν από τον ΓΣ, από συγκέντρωση χρημάτων και συνεισφορά επώνυμων και ισχυρά οικονομικών Ηρακληδέων ή από υποψήφιο νέο ιδιοκτήτη μικρή σημασία έχει. Ηταν εξάλλου το πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη… μετάβαση. Τα υπόλοιπα έπονται και μπήκαν ήδη σε μία σειρά. Το δεδομένο είναι ότι ο Ηρακλής σύντομα θα έχει νέο επενδυτή-ιδιοκτήτη-μεγαλομέτοχο.

Η συμφωνία δεν σημαίνει και διοικητικό πόστο

Η ανακοίνωση του ΓΣ κάνει λόγο για σάρκα και οστά στη συνεργασία του Ηρακλή με τον κ. Ευγενίου. Εδώ ωστόσο πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι. Συνεργασία σαφώς και μπορεί να υπάρξει μελλοντικά με τον επιτυχημένο καθ’ όλα επιχειρηματία, είτε σε επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης, είτε σε επίπεδο διαφήμισης των εταιρειών του. 

Αλλωστε ο Στράτος Ευγενίου για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Ηρακλή και στο παρελθόν βοήθησε οικονομικά όταν του ζητήθηκε, ιδιαίτερα στη δύσκολη χρονιά της Γ’ Εθνικής το 2018. Ο ίδιος ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να βρεθεί σε διοικητικό πόστο στον Ηρακλή. 

Το ξεκαθάρισε μιλώντας στο Metrosport.gr: «Δεν πρόκειται να είμαι σε διοικητική θέση. Με τους ανθρώπους του Ηρακλή επήλθε πλήρης συμφωνία, ήταν απόλυτα συνεπείς στα όσα συμφωνήσαμε και οριστικοποιήσαμε τα πάντα. Εύχομαι τα καλύτερα, μελλοντικά γιατί όχι να βοηθήσω αν μου ζητηθεί αυτή τη μεγάλη, ιστορική και τόσο αδικημένη ομάδα».

Καυτανζόγλειο και εν συνεχεία Ηρακλής!

Πάμε και στα… πρακτικά της υπόθεσης και της συμφωνίας των δύο πλευρών. Ο Ηρακλής θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Super League 2 στο Καυτανζόγλειο. Ούτε στην Τρίγλια, ούτε στην Ευκαρπία, ούτε στο βοηθητικό του Σταδίου. Αυτό αποφασίστηκε εξαρχής, εξ ου και οι συζητήσεις με τους ανθρώπους της Επιτροπής του Καυτανζογλείου. 

Αρχικά η ονομασία θα περιλαμβάνει σίγουρα την λέξη «Τρίγλια», για διάφορους λόγους, και εν συνεχεία αυτή θα εξαλειφθεί και θα υπάρχει μόνο ο Ηρακλής. Ατόφιος, δυνατός και καθαρός οικονομικά. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα γίνει γνωστό και το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της ομάδας, με το θέμα προπονητή (έχει προβάδισμα αλλά δεν θεωρείται και σίγουρος ο Κώστας Γεωργιάδης), των παικτών που θα αποκτηθούν, της προετοιμασίας, της στελέχωσης κτλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.