Η συμβουλή του Μάντζιου και η αλλαγή θέσης στον Γκαρσία

Γιώργος Στράντζαλης15 Νοεμβρίου 2020

Ο Αρης το περασμένο καλοκαίρι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και διαπραγματεύτηκε για πολλούς μήνες με τον Ερυθρό Αστέρα προκειμένου να πετύχει το μεγάλο deal της επιστροφής του Ματέο Γκαρσία στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Αργεντινός είναι κομβικός παίκτης για την ομάδα και η δική του απόδοση πολλές φορές συμπαρασύρει το υπόλοιπο σύνολο, ειδικά στην επιθετική λειτουργία. Με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, την εκρηκτικότητα και την υψηλή τακτική του μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει ζημιές στην αντίπαλη άμυνα. Παρατηρώντας τον 24χρονο μέχρι στιγμής, διακρίνεται μία παραπάνω ωριμότητα στο παιχνίδι του σε σχέση με την πρώτη του θητεία στον Αρη. Μία προσπάθεια -ή και φυσική εξέλιξη των πραγμάτων- να εξελίξει τον εαυτό του και να ενισχύσει τομείς στους οποίους υστερούσε προ δύο ετών. Δηλαδή τη σταθερότητα του παιχνιδιού του και την ουσιαστική προσφορά του σε αυτό.

Τι πρέπει να αλλάξει

Αυτό το οποίο χρειάζεται όμως να βελτιώσει, ή πιο σωστά να αποβάλει από το παιχνίδι του, είναι το κάτι παραπάνω που (πάντα) προσπαθεί να κάνει. Ακόμα και σε στιγμές που έχει τη δυνατότητα να περάσει μία μπαλιά ή να σκοράρει, αυτός ζητάει το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα να σπαταλάει άσκοπα χρόνο και κυρίως ευκαιρίες. Πάνω σε αυτό ο Άκης Μάντζιος δουλεύει πολύ με τον Αργεντινό, τόσο στις προπονήσεις όσο και σε κατ΄ιδίαν κουβέντες που κάνει μαζί του. “Θέλω να είσαι πιο απλός στο παιχνίδι σου, επειδή ακριβώς έχεις ταχύτητα και διεισδυτικότητα και μπορείς να κάνεις πολλές ζημιές πρέπει να είσαι και πιο απλός. Ειδικά όταν είναι να τελειώσεις μία φάση, δεν θέλω το κάτι παραπάνω. Το απλό ζητάω”, είναι η σημαντικότερη συμβουλή που του έχει δώσει. Βέβαια όπως τονίζει και ο Άκης Μάντζιος, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία ενός παίκτη από τη μία μέρα στην άλλη. Παρόλο αυτά προσπαθεί να τον δουλέψει, να τον εξελίξει και πάνω του να “χτίσει” την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Αλλαγή θέσης

Παράλληλα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν στα επόμενα παιχνίδια δούμε τον Ματέο Γκαρσία σε ρόλο επιτελικού μέσου και όχι εξτρέμ. Μία επιλογή την οποία επεξεργάζεται ο Μάντζιος στις προπονήσεις και πιθανότατα να την κάνει πράξη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.