Η συμφωνία και το κριτήριο των εξετάσεων του Ντουκουρέ

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2022

Η συμφωνία του Αρη με τον Σέικ Ντουκουρέ είναι δεδομένη και προβλέπει την υπογραφή συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2024 αλά η προϋπόθεση για την ενεργοποίησή της είναι να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις λόγω του πλούσιου ιατρικού μητρώου που έχει ο 29χρονος μέσος ο οποίος έφθασε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Εδώ εντοπίζεται ο μοναδικός ενδοιασμός για την επιλογή του διεθνούς (με την Ακτή Ελεφαντοστού) μέσου γιατί από ποδοσφαιρικής άποψης πρόκειται για αθλητή ο οποίος προ τριετίας ήταν στο στόχαστρο ομάδων της Premier League κι έκανε καριέρα στη La Liga. Πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τη Λεγανές κι όπως εξήγησε στο Metropolis ο ρεπόρτερ της ισπανικής ομάδας, Χαβιέρ Μαρτίν… «ο Μεχντί Ναφτί (προπονητής της Λεγανές και πρώην παίκτης του Αρη) ήθελε έναν box to box παίκτη στη μεσαία γραμμή. 

Ο Ντουκουρέ μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο ως ένα βαθμό καθώς είναι περισσότερο 6αρι και του ταιριάζει να είναι μπροστά από τους στόπερ και να οργανώνει παιχνίδι. Γι’ αυτόν τον λόγο διακόπηκε η συνεργασία μαζί του». Στην τελευταία τριετία ο 29χρονος υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις στον αχίλλειο τένοντα και στον μηνίσκο. «Γι’ αυτόν τον λόγο η Λεγανές… τριπλοτσέκαρε την κατάσταση της υγείας του πριν τελικώς τον υπογράψει και ήταν καλά. Γενικώς είναι καλός ποδοσφαιριστής. Μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στην επιστροφή της Ουέσκα στη La Liga. Στη Λεγανές στάθηκε άτυχος γιατί ο πρώτος προπονητής δεν τον χρησιμοποίησε, ακολούθησε ένας μυϊκός τραυματισμός. Αυτός συνέπεσε με την άφιξη του Ναφτί ο οποίος άλλαξε το σύστημα της ομάδας».

Ο Ντουκουρέ υπήρξε μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Γαλλίας, ενώ έφτιαξε το όνομά του μέσα από την πορεία του στη Μετς. Αυτή κέρδισε 1.6 εκατομμύρια ευρώ από τη μεταγραφή του στη Λεβάντε το καλοκαίρι του 2017. Λίγους μήνες μετά ήρθε ο πρώτος τραυματισμός του με συνέπεια να παίξει μόλις 12 αγώνες τη σεζόν 2018-19 χάνοντας μέρος και της σεζόν 2019-20, για να ακολουθήσει και ο επόμενος. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν οι μόλις 11 αγώνες σε βάθος διετίας. Φέτος χρησιμοποιήθηκε σε 17 αγώνες έχοντας υποστηρικτικό ρόλο στη Λεγανές.

Χθες το βράδυ, ο έμπειρος μέσος έφτασε στη Θεσσαλονίκη, έδειξε ευδιάθετος αλλά και ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα της καριέρας του. Δεν θέλησε να πει το παραμικρό πριν τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί στη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.