Άνω-κάτω SL και SL2: «Ψαλίδι» στα έσοδα από το στοίχημα με απόφαση Αυγενάκη

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2023

Οι αντιδράσεις των ΠΑΕ της SL για τα χρήματα που θα εισπράξουν και η απουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη συνάντηση των επικεφαλής των επαγγελματικών λιγκών με τον Λευτέρη Αυγενάκη, έβαλαν τον υφυπουργό αθλητισμού σε δύσκολη θέση. Ο Κρητικός, ως συνήθως, πετάει την μπάλα στην κερκίδα καλώντας τις επαγγελματικές λίγκες να... τα βρουν!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε χθες (23/1) το μεσημέρι συνάντηση για το ζήτημα αυτό με τους προέδρους της Super League 2, του ΕΣΑΚΕ και της ΕΣΑΠ, από την οποία όμως απουσίασε -αν και είχε προσκληθεί- η Super League. Χαρακτήρισε «δύσκολη» τη συνεννόηση μεταξύ των τεσσάρων εμπλεκόμενων φορέων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία, ώστε το ποσό να κατανεμηθεί δίκαια. «Αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, δεν μπορεί να γίνει εκταμίευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης η απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν να υπάρξει «ψαλίδι» στα έσοδα τόσο της Superleague όσο και της Superleague 2. Οι ομάδες της πρώτης λίγκας θα πάρουν από 1,3 εκ. ευρώ ενώ στην περασμένη σεζόν είχαν εισπράξει από 1,5. Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση περιήλθαν οι ομάδες της SL2 που υπολόγιζαν στις 280 χιλιάδες η καθεμία και βάσει αυτών έκαναν τον προγραμματισμό τους, αλλά θα εισπράξουν μόλις από 170 χιλιάδες!

Η κατάσταση αυτή όμως φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και ομάδες του μπάσκετ και του βόλεϊ αφού ο Αυγενάκης αποφάσισε να κόψει το ποσοστό των πριμ των ομάδων που αγωνίστηκαν ή εξακολουθούν να αγωνίζονται στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.