Η Super League 2 μήπως είναι κατηγορία ενός κατώτερου Θεού;

Βασίλης Μάστορας07 Νοεμβρίου 2020

Οι παράγοντες της Super League 2/Football League κοιτιόντουσαν αμήχανα κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, γιατί δεν είχαν στα χέρια τους την αναμενόμενη ΚΥΑ. Αυτήν που τους υποσχέθηκε ο κ. Γεραπετρίτης και η οποία θα τους άναβε το «πράσινο φως» ώστε να γίνει η πρώτη σέντρα του Πρωταθλήματος της Super League 2 το επόμενο Σ/Κ.

Το ίδιο αμήχανα οι ίδιοι παράγοντες έβλεπαν 24 ώρες νωρίτερα τους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους, που κρέμονταν από τα χείλη τους περιμένοντας οδηγίες για το Lockdown που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με οικογένειες κάποιοι πίσω τους, οικονομικοί επαγγελματικοί μετανάστες κάποιοι άλλοι. Ανθρωποι οι οποίοι δεν έχουν βαριά συμβόλαια. Απλώς οι περισσότεροι βιοπορίζονται αξιοπρεπώς και όχι καλύτερα από ένα μέσο στέλεχος μίας εταιρείας.

Κατάσταση αδιεξόδων για παράγοντες και εργαζόμενους στις ΠΑΕ της Super League 2 οι οποίοι βρίσκονται, ουσιαστικά, σε αγρανάπαυση από τον περασμένο Μάρτιο. Κι άντε στο πρώτο Lockdown όλοι αιφνιδιάστηκαν και τα Πρωταθλήματα τελείωσαν όπως τελείωσαν, θυμάστε πιστεύω την κωμωδία που παίχθηκε με το μπαράζ Ξάνθης-Απόλλων Σμύρνης, αλλά τώρα γιατί να υπάρχει τέτοια σύγχυση; Η πανδημία καλπάζει, αλλά δεν υπάρχει η αίσθηση ότι τα 30 μέλη των ποδοσφαιρικών αποστολών των ομάδων της Super League 2, τα οποία ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα, μπορεί να αποτελέσουν αιτία μετάδοσης του ιού και να επιδεινώσουν την κατάσταση. 

Από τη στιγμή λοιπόν που δόθηκε το Ο.Κ. για τη διεξαγωγή των αγώνων της Super League 1 θα πρέπει να κάνει σέντρα και η δεύτερη τη τάξη ποδοσφαιρική κατηγορία. Αυτό είναι δίκαιο και το επιβάλουν οι κανόνες της ηθικής απέναντι στους εργαζόμενους των ομάδων. 

Συνυπογράφω αυτό που αναφέρει σε post o γενικός διευθυντής του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζάρης: «Εννέα μήνες χωρίς αγώνες και 480 οικογένειες περιμένουν να ζήσουν την κανονικότητα που ζουν οι συνάδελφοι τους σ’ όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από τη χώρα μας…».

FOCUS

Δηλαδή τώρα που αναβλήθηκε ο αγώνας Αρης-ΑΕΚ, λόγω κρουσμάτων στην ομάδα της «Ενωσης», πού θα βρει ημερομηνία για τη διεξαγωγή του η Super League1; Η διοργανώτρια την προηγούμενη Τετάρτη, επικαλούμενη την έλλειψη κενών ημερομηνιών, αρχικώς ξεσπίτωνε τον Αρη ορίζοντας τον αγώνα στη Λαμία. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.