Η Super League 1 θα σεβαστεί τον ιδρώτα των Πρωταθλητών της Super League 2;

Βασίλης Μάστορας31 Μαρτίου 2022

Οκτώ αγωνιστικές απομένουν για το τέλος του Πρωταθλήματος της Super League 2. Ενα Πρωτάθλημα το οποίο δεν χαίρει και μεγάλης εκτίμησης, αλλά δίνει επαγγελματική δράση σε κάποιες εκατοντάδες ανθρώπους. Προπονητές, αθλητές, περιφερειακούς υπαλλήλους. Και ζωή στις τοπικές κοινωνίες. 

Συνολικά 34 ομάδες συμμετείχαν στους δύο ομίλους του φετινού Πρωταθλήματος. Αναγκαιότητα η οποία προέκυψε από την βίαιη αναδιάρθρωση η οποία έγινε για τους γνωστούς λόγους. Ετσι ομάδες οι οποίες, αν κάποιος τις έκρινε με ρεαλιστικά κριτήρια, θα έπρεπε να συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής βρέθηκαν σε μία νύχτα στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Εκεί όπου «συγκρούστηκαν» με θηρία τα οποία βρίσκονταν στον φυσικό τους χώρο. 

Οι αγωνιστικές διαφορές, όπως και τα μπάτζετ είναι τεράστια, οπότε υπάρχει και αγωνιστική ανισότητα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι εκκρεμοδικίες που υπήρχαν με Ζάκυνθο και Καβάλα, δημιούργησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις που συμπλήρωσαν την ήδη εξελισσόμενη κωμική παράσταση που είχε ως θέμα την ημερομηνία της πρώτης σέντρας.

Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το Πρωτάθλημα φθάνει προς το τέλος του. Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από τον κάθε όμιλο, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα υποβιβαστούν και οι δύο πρώτες θα παίξουν μπαράζ για την μία θέση στην Super League1. Kι αυτό γιατί έτσι αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίοι μ’ όλους τους χειρισμούς τους δείχνουν ότι δεν νοιάζονται για το τι γίνεται στην παρακάτω επαγγελματική κατηγορία. Αποφασίζουν για την προκήρυξη του δικού τους Πρωταθλήματος, την οποία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την εγκρίνει μετά μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας.

Συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες δεν είναι προϊόν κάποιου οράματος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το αντίθετο. Είναι προϊόν μία εσωστρεφικής πολιτικής που φθάνει στα όρια της αναλγησίας. Ποιος νους θα θεωρήσει λογικό μία ομάδα που θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια μετά από 32 αγώνες να «παίξει» την άνοδο της μετά από την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ; Κανένας. Το τίμιο είναι οι Πρωταθλητές των δύο ομίλων να προβιβάζονται κατευθείαν. Κι όταν θα γίνει ένας όμιλος να προβιβάζονται οι δύο πρώτοι και να υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της Super League1. Aυτές είναι καθαρές δουλειές.

FOCUS

“Κόκκινο» στην συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πανεπιστημιάδας που είναι προγραμματισμένο για 1-2 Απριλίου στο Lignano της Ιταλίας, άναψε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο δεν ενέκρινε την σχετική δαπάνη. Kαι ποιος θα αποζημιώσει τους αθλητές/τριες για τον κόπο που έκαναν στην προετοιμασία και μάλιστα είχαν ελπίδες για Παγκόσμιες διακρίσεις;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.