Η στρατηγική του Κλάτενμπεργκ, ασπίδα για τους Ελληνες διαιτητές

Δημήτρης Κανελλάκης10 Οκτωβρίου 2020

Ακουσα χθες όσα αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαϊδης στο Metropolis 95,5 σχετικά με τις προθέσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ιδιαίτερα για τον στόχο του Αγγλου αρχιδιαιτητή να μειώσει τον αριθμό των ξένων διαιτητών και να χρησιμοποιήσει Έλληνες στα ντέρμπι της Super League.  

Ομολογώ ότι άκουσα με πολύ μεγάλη ικανοποίηση την είδηση και ελπίζω να επιβεβαιωθεί πλήρως το ρεπορτάζ του Κυριάκου. Οι τακτικοί ακροατές της στήλης είμαι βέβαιος ότι θα θυμούνται τα σχόλιά μου για τον Περέιρα και την άποψη που εξέφραζα για τον Πορτογάλο προκάτοχο του Κλάτενμπεργκ, ο οποίος έπαιρνε έναν... σκασμό λεφτά για να κάνει μια δουλειά την οποία θα μπορούσε να κάνει κι ένας υπάλληλος της ΕΠΟ, χωρίς να χρειάζεται μια δαπάνη η οποία ξεπερνούσε τις 200.000 ετησίως για τις αποδοχές του πρώην αρχιδιαιτητή.  

Πίστευα ότι είναι αδιανόητο να έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή μόνο και μόνο για να ψάχνει ποιοι διαιτητές από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, με εμπειρία και παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι διαθέσιμοι για να έρθουν στην Ελλάδα και να διευθύνουν τα ντέρμπι του πρωταθλήματός μας, επειδή εμείς δεν εμπιστευόμαστε τους δικούς μας διαιτητές.  

Επέμενα ότι οι υπερβολικά υψηλές αποδοχές του Κλάτενμπεργκ θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο εφόσον εφάρμοζε ένα σχέδιο το οποίο θα στόχευε στην καλύτερη εκπαίδευση των Ελλήνων διαιτητών και στην δημιουργία κλίματος το οποίο θα επέτρεπε την πλήρη αποκατάστασή τους και την επιστροφή τους στην διεύθυνση του συνόλου των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.  

Ο Περέιρα σε καμία στιγμή δεν το προσπάθησε αυτό στα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα και γι' αυτό επιμένω -ακόμη και τώρα- ότι... τζάμπα έπαιρνε τόσα λεφτά. Χαίρομαι, λοιπόν, που ο Κλάτενμπεργκ ξεκινάει με τα αυτονόητα. Διότι το αυτονόητο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει Ελληνες διαιτητές. Οι οποίοι θα είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι, καλύτερα προστατευμένοι και ο πρώτος που θα τους ασκεί κριτική για τα λάθη τους -δημόσια- θα είναι ο αρχιδιαιτητής.  

Μια πρώτη ανάγνωση της τακτικής που ακολουθεί ο Αγγλος αρχιδιατητής, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι εδώ για τους διαιτητές και όχι για τους παράγοντες. Το αποδεικνύει η άλλη πρόθεσή του που, επίσης, αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαϊδης: η προετοιμασία φακέλου με τις επιθέσεις, τους εκφοβισμούς και τις πιέσεις σε διαιτητές, που σκοπεύει να στείλει στην ΟΥΕΦΑ. Κι αυτό είναι ευχάριστο. Πάρα πολύ ευχάριστο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.