Η στιγμή που ο χιμπατζής φεύγει από το Αττικό Πάρκο και η κατακραυγή (vid)

Metrosport Team26 Ιουνίου 2022

Η στιγμή της απόδρασης του χιμπατζή από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media. Είναι λίγο πριν οι υπεύθυνοι του πάρκου θανατώσουν το ζώο, μια ενέργεια που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Από τη μεριά του, ο ιδρυτής του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, απαντώντας στις αντιδράσεις είπε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη θανάτωση. Μιλώντας στον ALPHA, τόνισε πως ένα ζώο όταν έχει ανεβασμένη αδρεναλίνη, δεν το «πιάνουν» τα ηρεμιστικά. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η αρχική ανάρτηση του πάρκου έλεγε πως το πιάνουν, αλλά θα χρειαστούν ίσως και 20 λεπτά.

Συγκεκριμένα ο Λεσουέρ είπε: «Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία ορισμένων ανθρώπων. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει και στη δήλωση που διαβάζετε, είναι ότι ένα ζώο που είναι σε μια κατάσταση έξαρσης και ανησυχίας, με υψηλή αδρεναλίνη, δεν μπορείς να το ναρκώσεις. Το απομονώσαμε το ζώο και το παρακολουθήσαμε για ένα τέταρτο, προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο πάρκο ξανά, δεν έμπαινε, ήταν πολύ ανήσυχο. Δεν υπήρχε δυνατότητα να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές χώρο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το περιορίσουμε, ήταν έξω από την περίμετρο του πάρκου».

Σφοδρές αντιδράσεις για τη θανάτωση

Αντιδράσεις έχει φέρει στο διαδίκτυο η θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Στο Twitter οι χρήστες καταφέρονται κατά του Αττικού Πάρκου λέγοντας πως τον δολοφόνησαν επειδή ο χιμπατζής θέλησε να είναι ελεύθερος.

Ο χιμπατζής ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννιά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,60 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε εκτός του πάρκου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.