Η σταθερότητα παραμένει ζητούμενο

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2023

Η αγωνιστική αστάθεια από παιχνίδι σε παιχνίδι, εσχάτως και, από ημίχρονο σε ημίχρονο μάλλον στοιχειοθετεί τον βασικό προβληματισμό του Αλαν Πάρντιου και σίγουρο το τροχοπέδη στην απόπειρα του Αρη για επιστροφή στις κορυφαίες θέσεις. 

Αν αυτό αλλάξει, θα φανεί σε μεγάλο βαθμό στο Καραϊσκάκη. Αυτό το… κρύο-ζέστη που εμφανίζουν οι «κίτρινοι» από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου προφανώς εμπεριέχει τίμημα το οποίο πληρώνουν. Γιατί κάθε φορά που δείχνουν ικανοί να πραγματοποιήσουν μια πορεία αντάξια των περασμένων χρόνων, τους λείπει η σταθερότητα. 

Για παράδειγμα, στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος πέτυχαν δύο διαδοχικές νίκες επί των Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού κι εκεί που έδωσαν την εντύπωση ότι θα συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο ήρθε η ήττα από τον Βόλο. Στο δε τέλος του πρώτου γύρου, η εκπληκτική αποτελεσματικότητα στα παιχνίδια με Λαμία και ΠΑΣ αναπτέρωσε τις ελπίδες για να έρθουν το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Λιβαδειά και η ήττα στην Τούμπα. Επί του συγκεκριμένο ζητήματος ρωτήθηκε πρόσφατα ο Αλαν Πάρντιου ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει εξήγηση. Ισως και ο ίδιος να μην είναι σε θέση να ερμηνεύσει αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά. 

Το κακό είναι ότι πλέον αυτή η αστάθεια διαπιστώνεται και από ημίχρονο σε ημίχρονο με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που εμφάνισε η ομάδα του στην Τούμπα. Από το κακό του πρώτου ημιχρόνου, σ’ αυτό του δεύτερου ανεξαρτήτως του ότι δεν είχε ουσία. 

Ή ακόμη και με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ο Βρετανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν βαρετό. Μια από τις εξηγήσεις έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Πάρντιου τώρα δείχνει να καταλήγει σε πρόσωπα. Πλέον φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι η ομάδα του θα παίζει με δύο εσωτερικούς μέσους (Νταρίντα με Ματέο Γκαρσία ή Μάνου Γκαρθία) ή τουλάχιστον αυτό θα κάνει στα παιχνίδια στο «Κλ. Βικελίδης». 

Επίσης, στην κούρσα για τη θέση του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα είναι ξεκάθαρο ότι ο Μόουζες Οντουμπάτζο έχει βγει νικητής. Στην αντίστοιχη για το αριστερό άκρο, μετά την προχθεσινή εμφάνισή του, ο Μπράντλεϊ Μαζικού δείχνει να νικά τον Μάρβιν Πίρσμαν. Για την επιθετική τριάδα υπάρχουν ερωτηματικά υπό την έννοια ότι κανείς δεν ξέρει τι θα επιφέρει η άφιξη του Αμπουμπακάρ Καμαρά παράλληλα με το ενδεχόμενο παραμονής του Ντάνιελ Μαντσίνι. Αυτός που δείχνει να «κινδυνεύει» να χάσει τη θέση του είναι ο Αντρε Γκρέι.

 Ανεξαρτήτων των όποιων αποφάσεων θα πάρει ο Πάρντιου, το ζητούμενο για τον Αρη είναι να αποκτήσει σταθερότητα, να «ντουμπλάρει» νίκες για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις βαθμολογικής αναρρίχησης. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει με ολοκληρωτικό εκτροχιασμό από την πρώτη 4αδα και θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την αμέσως επόμενη θέση.

Ο Πάρντιου περιμένει τον Ενκουλού

 Ο Νικολά Ενκουλού ακολούθησε χθες ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και καλώς εχόντων των πραγμάτων από την Παρασκευή θα μπει στο αντίστοιχο ομαδικό. Αμφιβολία υπάρχει για το διάστημα που θα χρειαστεί για να φτάσει στο 100% αλλά ο Αλαν Πάρντιου υποστήριξε χθες ότι η κατάσταση του Καμερουνέζου κεντρικού αμυντικού παρουσίασε σημαντική βελτίωση, δίνοντας την εντύπωση ότι αν όχι κόντρα στον Ολυμπιακό, θα είναι διαθέσιμος από το επόμενο παιχνίδι με τον Βόλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.