Στήλες Σπυριάρα

«Η Σπυριάρα»: Το ντέρμπι, η Μονακό και οι νίκες για Ζαλγκίρις, Παρτίζαν

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Μαρτίου 2023

Σήμερα θα διεξαχθούν τα περισσότερα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής στην Euroleague και το μενού έχει παραδοσιακό ντέρμπι και αγώνες που κρίνουν τα Playoffs.

Ο Ολυμπιακός μετρά 12 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις. Λένε ότι αν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το σερί αυτό θα γίνει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι Πειραιώτες δεν έχουν τον Κάαναν ενώ ο Φαλ δεν έπαιξε με τη Βιλερμπάν λόγω ίωσης. Προσωπικά δεν μου έχει δείξει ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να σπάσει αυτό το σερί. Νίκη Ολυμπιακού με εύρος πόντων 154-167. Περιμένω καλό παιχνίδι από τον Ουόκαπ, οι 9+ πόντοι του Αμερικανού πληρώνουν 2.22 μονάδες, ενώ ο Γκουντάιτις είναι αποτελεσματικός απέναντι στους Πειραιώτες οπότε εφικτή επιλογή είναι και οι δικοί του 7+ πόντοι.

Μονόπλευρο είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Μόναχο καθώς η Μπάγερν παίζει για την τιμή της και η Μονακό για το πλεονέκτημα της έδρας. Η νίκη της Μονακό με την κάλυψη του χάντικαπ των 5.5 πόντων είναι εφικτή επιλογή όπως και το εύρος πόντων 155-168 που πληρώνει 2.67 μονάδες. Ο Μοτεγιούνας μπορεί να κάνει δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι με 11+ πόντους (2.57), ενώ ο Βάιλερ Μπαμπ συνηθίζει τις 9-10 προσπάθειες ανά παιχνίδι οπότε και οι δικοί του 10+ πόντοι δίνοντας αρκετά καλή απόδοση (2.57).

Στη Λιθουανία, η Ζαλγκίρις (16-15) θα συνεχίσει το κυνήγι της 8ης θέσης σε αντίθεση με τη Βαλένθια (14-17) η οποία συνδυάστηκε με τον αποκλεισμό. Η ομάδα του Κάουνας είναι αποτελεσματική και σκληρή στην έδρα της και ο άσος με την κάλυψη του χάντικαπ (-6,5) πληρώνει 1.90 μονάδες. Ο Μπουτκεβίτσιους δικαίωσε τη στήλη προχθές και επιμένουμε στον νεαρό γκαρντ. Οι 7+ πόντοι του δίνουν καλή απόδοση (2.67), θα ρισκάρουμε και με τα 2+ εύστοχα τρίποντα του ασταθή Ρόλαντ Σμιτ (2.67).

Στη Βιτόρια η Μπασκόνια (16-15) υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (18-13). Καίγονται και οι δύο για νίκη. Οι Τούρκοι θα αγωνιστούν ξανά χωρίς τον Ουίλμπεκιν, όπως έγινε και στη Μαδρίτη. Εκτός έδρας μετρούν τρεις σερί ήττες ενώ οι Βάσκοι έχουν 9/10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Η επιλογή σημείου στοιχειοθετεί ρίσκο. Το εύρος πόντων 163-177 πληρώνει 2.60 μονάδες και είναι πιθανό. Σε επίπεδο παικτών, οι 6+ πόντοι του Τζέκιρι πληρώνουν 2.30 μονάδες. Παρότι έκανε κάκιστο παιχνίδι στη Μαδρίτη μπορούν να συνδυαστούν με τους 7+ του Κάρσεν Έντουαρντς (3.25) ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής λόγω και των προσώπων που είναι στη περιφέρεια της Μπασκόνια.

Ο αγώνας της Βιλερμπάν με τον Ερυθρό Αστέρα περνάει απαρατήρητος καθώς οι δύο ομάδες θα παίξουν… για να παίξουν. Οι 10+ πόντοι του Λάιτι (2.32) και το 1+ εύστοχο τρίποντο του Πετρούσεφ – ο οποίος θα έχει απέναντί του τον Γιουσούφα Φαλ και θα παίξει σε απόσταση – είναι δύο επιλογές.

Πάμε στο Βελιγράδι. Η Ρεάλ εξασφάλισε και το πλεονέκτημα της έδρας στα Playoffs ενώ η Παρτίζαν παλεύει για να μπει σε αυτά. Λόγω των τραυματισμών, η Ρεάλ υποχρεώνεται για τουλάχιστον 20 λεπτά να παίζει δίχως πλέι μέικερ και γι’ αυτόν τον ρόλο επιστρατεύτηκε ο Χάνγκα. Στον πρόσφατο αγώνα στη Μαδρίτη, η Φενέρμπαχτσε δεν χτύπησε σ’ αυτή την αδυναμία. Η Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς θα το κάνει. Η νίκη των Σέρβων πληρώνει 2.05 μονάδες. Πολύ πιθανό επίσης να πάει ψηλά το ματς σε επίπεδο πόντων, μεταξύ 160-173. Μπορεί να συνδυαστεί επίσης με το over 82.5 πόντων της Παρτίζαν.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Παρτίζαν απλή νίκη 2.05

2.Μονακό -5.5 1.91

3.Ζαλγκίρις -6.5 1.90

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Γκουντάιτις (ΠΑΟ) 7+πόντοι 2.45

2.Μπουτκεβίτσιους (Ζαλγκίρις) 7+ πόντοι 2.67

3.Πετρούσεφ (Ερ. Αστέρας) 1+ εύστοχο τρίποντο 2.72

4.Βάιλερ Μπαμπ (Μπάγερν) 10+ποντοι 2.57

Βασίλης Βλαχόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.