Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Τελικοί στην Πόλη και στο Κάουνας

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Απριλίου 2023

Η Euroleague είναι συναρπαστική και φέτος καθώς παραμένουν ανοιχτά τέσσερα εισιτήρια για τα Playoffs και πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα των σημερινών αγώνων σε Κάουνας και Κωνσταντινούπολη.

Ξεκινάμε με τα σημεία που μοιάζουν εξαιρετικά εφικτά καθώς υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Σα τη νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν με over 162.5 πόντων που πληρώνει 2.05 μονάδες, το ίδιο ποσοστό προσφέρει και η αντίστοιχη της Μπασκόνια επί της Βιλερμπάν στη Βιτόρια με over 163.5 πόντων. Οι δύο ισπανικές ομάδες συνηθίζουν να ανεβάζουν ψηλά το σκορ, ειδικά οι Βάσκοι σκοράρουν 100 πόντους κατά μέσο όρο στους τελευταίους έξι εντός έδρας αγώνες. Μια σημείωσε για τη Ρεάλ. Προκαλεί αίσθηση η απόδοση των 5.30 μονάδες στους 9+ πόντους του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει και στη Βαλένθια καθώς η ομώνυμη ομάδα έχει αποκλειστεί, ομοίως και η Βίρτους. Το over 164.5 πόντων πληρώνει 2.72 μονάδες και λογικά εκεί θα πάει το σκορ καθώς οι δύο ομάδες προβλέπεται να παίξουν παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες.

Πάμε στα σοβαρά. Μεγάλο παιχνίδι στο Κάουνας όπου η Ζάλγκιρις (17-15) υποδέχεται τη Μακάμπι (19-13). Με νίκη, η δεύτερη «ξεμπερδεύει» και δεν θα έχει λόγο να ανησυχεί στην τελευταία αγωνιστική όπου υποδέχεται τη Ρεάλ. Το τελευταίο παιχνίδι των Λιθουανών είναι στο Μόναχο απέναντι στην αδιάφορη Μπάγερν. Η Ζάλγκιρις μειονεκτεί στις ισοβαθμίες με Μπασκόνια, Παρτίζαν, πλεονεκτεί κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και θέλει νίκη με +2 επί της Μακάμπι για να αποκτήσει τον πρώτο λόγο και απέναντι στους Ισραηλινούς. Η Μακάμπι μετρά έξι σερί νίκες και δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αξίζει τον κόπο το ρίσκο. Περισσότερο όμως πάμε με τα πρόσωπα. Ο Μπουτκεβίτσιους δικαιώνει τη στήλη στους τρεις τελευταίους αγώνες και επιμένουμε στους 8+ πόντους του που πληρώνει 2.52 μονάδες. Αντίστοιχο ποσοστό και για τους 10+ πόντους του Νίμπο της Μακάμπι.

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό ο οποίος διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το συνηθίζουν αυτό μήνα Απρίλη οι ομάδες που έχουν φορτσάρει και ετοιμάζονται για τα Playoffs. Οι Σέρβοι είναι διάφοροι βαθμολογικά, όχι όμως και αγωνιστικά. 2.60 μονάδες προσφέρει ο άσος του Ερυθρού Αστέρα και αξίζει το ρίσκο. Οι 12+ πόντοι του Ντόμπριτς πληρώνουν 2.18 και οι 9+ του Φαλ 2.55.

Πάμε στο δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας. Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρμπαχτσε (18-14) υποδέχεται την Εφές (16-16) η οποία ελπίζει σ’ ένα θαύμα για να προκριθεί. Στην τελευταία αγωνιστική η Εφές θα υποδεχθεί τη Μονακό η οποία είναι αδιάφορη καθώς δεν μπορεί να πάει ψηλότερα ή χαμηλότερα από την 4η θέση. Η δε Φενέρ θα παίξει εκτός έδρας με τον Ερυθρό Αστέρα. Και για τους δύο είναι μονόδρομος η νίκη. Για τη Φενερ ήδη επέστρεψε ο Πιέρ αλλά δεν θα παίξουν οι Ουίλμπεκιν, Μπούκερ. Η ομάδα του Ιτούδη παρουσιάστηκε… άλλη ομάδα δίχως αυτούς. Η Εφές έχει τα εσωτερικά της. Οι «μπουκ» δίνουν ελαφρώς φαβορί τη Φενέρ, προσωπικά όμως, δεν με πείθει με τις εμφανίσεις της. Περισσότερο πιστεύω στη νίκη της Εφές που είναι πλήρης. Πάω όμως με τους παίκτες ρισκάροντας τους 10+ πόντους του Τάιλερ Ντόρσεϊ (2.80) και το άθροισμα των 14+ πόντων, ασίστ, ριμπάουντ του Μπουμπουά (2.32).

ΣΗΜΕΙΑ

1.Ερυθρός Αστέρας απλή νίκη 2.60

2.Μπασκόνια νίκη και Over 163.5 2.05

3.Ρεάλ Μαδρίτης νίκη και Over 162.5 2.05

H ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Μπουτκεβίτσιους (Ζαλγκίρις) 8+ πόντοι 2.52

2.Σέρχι Ροντρίγκεθ (Ρεάλ) 9+ πόντοι 5.30

3.Ντόμπριτς (Ερ. Αστέρας) 12+ πόντοι 2.18

4.Ντόρσεϊ (Φενέρ) 10+ πόντοι 2.80

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.