Στήλες Σπυριάρα

Η Σπυριάρα: Ρεάλ, Μπάρτσα και ολίγη Βιλερμπάν

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2023

Μετά το ΣΕΦ, βάσει αγωνιστικής λογικής, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αλώσει και το ΟΑΚΑ καθώς αυτή τη στιγμή δεν δείχνει απλά η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης αλλά και η πλέον φορμαρισμένη. Η απλή νίκη προσφέρει ασφάλεια, μαζί με την κάλυψη του χάντικαπ των 6.5 πόντων η απόδοση φτάνει τις 2.32 μονάδες. Σε επίπεδο παικτών, προφανώς οι Ισπανοί θα χτυπήσουν τον Κώστα Σλούκα, εμείς πάμε με τα (σωστά) εκτελεσμένα pick n’ roll με δράση τον Ουίλ Ταβάρες και τους 12+ πόντους του (2.07).

Πάμε στους αυριανούς αγώνες. Η Βιλερμπάν διεκδικεί τον τίτλο της πιο βελτιωμένης ομάδας της Euroleague ασχέτως του ότι αυτή η αίσθηση δεν επιβεβαιώνεται μέσα από το αποτέλεσμα. Ο άσος της γαλλικής ομάδας μαζί με το over 159.5 πόντων πληρώνει κοντά στις τρεις μονάδες και είναι από τα ρίσκο που αξίζουν. Οι δε over 13.5 πόντοι του Νάντο ΝτεΚολό πληρώνουν δύο μονάδες.

Η Μονακό παίζει στο Καουνας έπειτα από την ήττα από την Παρτίζαν όπου αντιμετώπισε εχθρική διαιτησία. Οι δύο ομάδες δεν συγκρίνονται και το διπλό των Μονεγάσκων με την κάλυψη του χάντικαπ των 4.5 πόντων μαζί με το over 156.5 πόντων «φτιάχνουν» μια απόδοση κοντά στις τρεις μονάδες και θα το προτιμήσουμε. Ομολογώ ότι μου φαίνεται ακατανόητο το χαμηλό χάντικαπ (-4.5) της Μπαρτσελόνα στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Οι Καταλανοί δεν είναι δα σε τρομερή κατάσταση αλλά η νίκη με διαφορά τουλάχιστον πέντε πόντων (1.91) είναι εφικτή επιλογή. Αν ψάχνετε μεγαλύτερη απόδοση, ανεβάστε το χάντικαπ στο -7.5. 

Η Μπασκόνια υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα σ’ ένα παιχνίδι από το οποίο μπορεί να ξεχωρίσει κανείς δύο σημεία. Τη νίκη των Βάσκων και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ερυθρού Αστέρα καθώς είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Κλείνοντας, η Βίρτους Μπολόνια είναι ισχυρή στην έδρα της και η Μακάμπι δείχνει να έχει επηρεαστεί – ως προς το κομμάτι της αγωνιστικής συνέπειας – απ’ όλα όσα «τραβάει» εδώ και δύο μήνες. Η νίκη των Ιταλών με διαφορά (τουλάχιστον) τεσσάρων πόντων είναι εφικτή.

ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΛΑΘΗ)

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (6,5) - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2 2.32

2. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1 & over 159.5 2.80

3. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΜΟΝΑΚΟ 2 & over 156.5 2.75

4. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (7,5) 1 2.32

5. ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 1 & over 162.5 2.70

Γράφει ο Βασίλης Βλαχόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.