Η «σπυριάρα»: Προκρίνεται η ΑΕΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος14 Μαρτίου 2023

Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική του Top16 στο BCL καθώς στις δύο ομάδες που ήδη έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση, προβλέπεται να προστεθούν τουλάχιστον άλλες τόσες.
Το πρόγραμμα του BCL ανοίγει στην Τουρκία εκεί όπου η Νταρουσάφακα φιλοξενεί την Μπιλμπάο στην τελευταία ευκαιρία και των δύο στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Η τουρκική ομάδα πλεονεκτεί σε ατομική ποιότητα αλλά σαν ομάδα είναι ασταθής. Ωστόσο, στην καλή της μέρα μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Η Μπιλμπάο έχει δείξει αδύναμη εκτός έδρας. Ο «άσος» με την κάλυψη του χάντικαπ των 2.5 πόντων αλλά και το over 153.5 πόντων είναι μια εφικτή επιλογή. Μένοντας στον 4ο όμιλο η Μούρθια φιλοξενεί την καλύτερη και ήδη εξασφαλισμένη Τενερίφε η οποία έχει πετύχει το απόλυτο σε τέσσερις αγώνες. Η επιλογή του over 160.5 μοιάζει αρκετά πιθανή.

Στον 2ο όμιλο η Βόνη (4-0) υποδέχεται τη Μανρέσα (3-1) έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση. Δεν αξίζει τον κόπο το ποντάρισμα στην απλή νίκη της γερμανικής ομάδας αλλά το over 162.5 πόντων είναι αρκετά πιθανό καθώς οι Γερμανοί συνηθίζουν το παιχνίδι πολλών κατοχών και των επιθέσεων στα 10-12 δευτερόλεπτα, τώρα δεν έχουν και άγχος. Η Μπαχτσέσεχίρ (0-4) φιλοξενεί τη Ρίτας Βίλνιους (1-3). Οι Τούρκοι δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης και οι δε Λιθουανοί διατηρούν ελάχιστες ελπίδες. Αν και αδιάφορη η Μπαχτσέσεχιρ μπορεί να κάνει την πρώτη νίκη της στο Top16 με την κάλυψη και του χάντικαπ των 2.5 πόντων που πληρώνει 1.90 μονάδες.

Στον 3ο όμιλο, η ΑΕΚ (3-1) υποδέχεται τη Γαλατάσαραϊ (2-2) έχοντας νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη. Με νίκη η «Ενωση» εξασφαλίζει την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι χρειάζονται και διαφορά 11 πόντων για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Σε επίπεδο ρόστερ, η Γαλατάσαραϊ πλεονεκτεί αλλά σαν ομάδα είναι τρομερά μπερδεμένη. Η ΑΕΚ θα κληθεί να διαχειριστεί το άγχος της και το γεμάτο γήπεδο έχοντας μάλιστα τον Μίτσελ στη διάθεσή της. Η απλή νίκη της πληρώνει 1.78 μονάδες και το over 156.5 ακόμη 1.90. Προφανώς είναι επιλογή ρίσκο. Για τον ίδιο όμιλο, η Ουνικάχα (4-0) υποδέχεται την αδιάφορη Λιμόζ (0-4). Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων οπότε ο «άσος» με προσαρμοσμένη διαφορά από 12 πόντους και πάνω είναι καλή επιλογή.

Κλείνουμε με τον πρώτο όμιλο. Η Ντιζόν (2-2) υποδέχεται τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ (3-1). Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι Γάλλοι επικράτησαν με +7 στο Ισραήλ. Η Ντιζόν είναι ομάδα με τρομερά up and down αλλά έχει τον πρώτο λόγο. Παρότι είναι πρωτοπόρος, η Χαποέλ δεν γεμίζει το μάτι. Ο άσος με την κάλυψη του χάντικαπ των 3.5 πόντων πληρώνει 1.90 μονάδες. Για το ίδιο γκρουπ, η αδιάφορη Χαποέλ Χολόν (0-4) φιλοξενεί τη Στρασμπούρ (2-2). Οι Γάλλοι καίγονται για τη νίκη ενώ οι Ισραηλινοί έχουν αρκετούς παίκτες που θα παίξουν για το επόμενο συμβόλαιό τους. Σημείο ως προς τον νικητή δεν απασχολεί γιατί δεν αποκλείεται η έκπληξη αλλά το σκορ θα πάει ψηλά. Πάνω από τους 162 πόντους.

ΣΗΜΕΙΑ

1.ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ 1 (απλή νίκη) και over 156.5

2.Βόνη-Μανρέσα Over 162.5

3.Νταρουσάφακα-Ρίτας 1 (-2.5) και Over 153.5

4.Ντιζόν-Χαποέλ Ιερ. 1 (-3.5) 1.90

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.