Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Ολυμπιακός - Μπάρτσα και μετά βλέπουμε…

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Μαΐου 2023

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα είναι τα φαβορί στους αποψινούς ημιτελικούς του Final Four της Euroleague έστω κι αν η ελληνική ομάδα έχει να αντιμετωπίσει τη Μονακό από την οποία έχασε δις στην κανονική διάρκεια και στο άλλο ζευγάρι υπάρχει ένας… εμφύλιος πόλεμος.

Πράγματι, η Μονακό νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια, στο ΣΕΦ μάλιστα το έκανε με ευκολία. Μόνο που η ελληνική ομάδα έχει το Know how σε Final Four, παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους και είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους Γάλλους οι οποίοι έφτυσαν αίμα και χρειάστηκαν ελαφρύ σπρωξιματάκι για να περάσουν τη Μακάμπι. 

Η νίκη του Ολυμπιακός με κάλυψη του χάντικαπ των 5.5 πόντων πληρώνει 1.91 μονάδες. Αποφεύγω τα over/under στους πόντους παρότι και τα δύο παιχνίδια της regular season πήγαν στο under 160.5 πόντων που είναι και το όριο. Περιμένω καλό παιχνίδι από τον Μουσταφά Φαλ ο οποίος θα πρέπει να είναι ανθεκτικός γιατί θα κερδίσει αρκετά φάουλ κι εφόσον είναι στοιχειωδώς εύστοχος από τη γραμμή των βολών το over 8,5 πόντων που πληρώνει 2.23 μονάδες είναι καλή επιλογή. Ο Οκόμπο είναι από τους παίκτες που κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό και πάμε με τους Over 11.5 πόντους (2.20) ενώ με ρίσκο βλέπουμε και τους 10+ πόντους του Κάαναν ο οποίος όμως θα έχει κυρίως αμυντική αποστολή πάνω στον Μάικ Τζέιμς.

Πάμε στον ισπανικό «εμφύλιο». Η Ρεάλ θα παίξει χωρίς τα «4αρια» της, Γιαμπουσέλι-Ντεκ και η Μπαρτσελόνα δίχως τον Κόρι Χίγκινς. Αν ο Γιασικεβίτσιους κάνει το λάθος να πάει ξανά σε χαμηλό τέμπο, θα βάλει την ομάδα του σε μπελάδες. Με ρίσκο η επιλογή της Μπάρτσα με κάλυψη του χάντικαπ των 4.5 πόντων με 1.95 μονάδες. Τα δύο εύστοχα τρίποντα του Ρούντ Φερνάντεθ πληρώνουν 3.80 μονάδες και τα over 1.5 του Κούριτς προσφέρουν 3.40. Ο Μάριο Χεζόνια υποχρεώνεται να παίζει και στο «4» αλλά 32 λεπτά στο παρκέ δεν θα είναι. Το σχετικό under πληρώνει 1,80 μονάδες ενώ το άθροισμα των over 6.5 σε πόντους και ριμπάουντ του Ανταμ Χάνγκα δίνουν απόδοση 1.98.

Κλείνουμε με την επιλογή, Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα στον τελικό με νικήτρια την ελληνική ομάδα που προσφέρει 3.00 μονάδες.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Ολυμπιακός -5.5 1.91

2.Μπαρτσελόνα -4.5 1.95

3.Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα και νικητής Ολυμπιακός 3.00

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Φαλ (Ολυμπιακός) over 8.5 πόντοι 2.23

2.Οκόμπο (Μονακό) over 11.5 πόντοι 2.20

3.Φερνάντεθ (Ρεάλ) 2+ εύστοχα τρίποντα 3.80

4.Χάνγκα (Ρεάλ) over 6.5 άθροισμα πόντοι, ασίστ 1.98

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.