Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Ο νόμος της έδρας

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Απριλίου 2023

Πρεμιέρα τριών σειρών στα ελληνικά Playoffs και δεύτερο παιχνίδι μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού στο Nick Galis Hall το οποίο προβλέπεται να είναι και το τελευταίο.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε και παίζει στα κόκκινα. Στον πρώτο αγώνα με τον Αρη στο ΣΕΦ και παρότι η διαφορά ήταν 20+ πόντοι, έπαιζε ζον πρες! Ο δε Αρης θα κατέβει με επτά παίκτες και τίθεται ζήτημα αντοχών. Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει το 2-0 με άνετη νίκη, πιθανόν μεταξύ 16-20 πόντους που πληρώνει 4.10 μονάδες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προβλέπεται να κάνει διαχείριση. Βάσει του τρόπου άμυνας του Αρη ο Μουσταφά Φαλ έχει περισσότερο ρόλο δημιουργού. Οι τρεις ασίστ πληρώνουν 3.30 μονάδες. Λόγω των απουσιών, ο Βασίλης Καββαδάς θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι 10+ πόντοι του πληρώνουν 2.70. 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Κολοσσό. Οι «πράσινοι» θα βάλουν 90 πόντους (1.82) λογικά θα νικήσουν και με 20+ πόντους διαφοράς. Αυτή μεταξύ 21-25 πόντων προσφέρει 4.25. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «επενδύσεις» σε παίκτες. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς δεν είναι στα καλύτερά του, γι’ αυτό είναι υψηλές οι αποδόσεις. Οι 9+ πόντοι δίνουν 3.25 μονάδες. Ο Δημήτρης Κατσίβελης δεν είναι από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες του Κολοσσού Ρόδου στο μακρινό σουτ, αλλά παίρνει 3-4 προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι. Εχει ρίσκο αλλά το 1+ εύστοχο τρίποντο προσφέρει δύο μονάδες. Ο Μανόλης Χατζιδάκης του Κολοσσού έκανε καταπληκτικό δεύτερο γύρο με (περίπου) διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο. Οι book δεν τον πιστεύουν γι’ αυτό προφανώς προσφέρουν υψηλές αποδόσεις. Οι 8+ πόντοι προσφέρουν 3.35 μονάδες.

Πάμε στα ζευγάρια που έχουν έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών προερχόμενος από απραξία δύο εβδομάδων. Αντιθέτως οι Πατρινοί έπαιξαν μέσα στην εβδομάδα αλλά συνεχίζουν να μην πείθουν σαν ομάδα. Ο άσος του Δικεφάλου με over 157.5 πόντων προσφέρει 2.77 μονάδες. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σε όλα τα άλλα εντός έδρας παιχνίδια ο ΠΑΟ σκόραρε 70+ πόντους. Ο δε μέσος όρος του στο Πρωτάθλημα είναι 84.5, γι’ αυτό πάμε στο εύρος πόντων 151-164 που πληρώνει 2.60 μονάδες. Στις αποδόσεις των παικτών, δώστε έμφαση σε Γιανίκ Φράνκε και Νέιτ Ρένφρο. Ο πρώτος σε πόντους και ο δεύτερος σε άθροισμα πόντων/ριμπάουντ.

Ο,τι δεδομένα ισχύουν στο παραπάνω ζευγάρι, ισχύουν και σ’ αυτό του Περιστερίου με την ΑΕΚ. Η τελευταία έδωσε δύο απαιτητικά παιχνίδια σε περίπου μια εβδομάδα, εν αντιθέσει με το Περιστέρι που είχε όλο τον χρόνο προετοιμασίας. Η νίκη του με Over 156.5 πόντους πληρώνει 2.67 μονάδες. Σημειωτέον ότι φέτος η ΑΕΚ νίκησε το Περιστέρι και στα δύο παιχνίδια.

ΣΗΜΕΙΑ

1.ΠΑΟΚ νίκη με over 157.5 πόντοι 2.77

2.Ολυμπιακός over 89.5 πόντοι 1.82

3.Παναθηναϊκός over 89.5 πόντοι 1.82

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Φαλ (Ολυμπιακός) 3+ ασίστ 3.30

2.Κατσίβελης (Κολοσσός) 1+ εύστοχο τρίποντο 2.02

3.Χατζιδάκης (Κολοσσός) 8+ πόντοι 3.35

4.Ουίλιαμς (Παναθηναϊκός) 9+ πόντοι 3.15

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.