Στήλες Σπυριάρα

«Η Σπυριάρα» : Η βραδιά των γηπεδούχων

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Μαρτίου 2023

Καθώς τα mind games του Εργκίν Αταμάν έπιασαν τόπο και η Εφές παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στα Playoffs, απόψε θα κάνει ένα βήμα παραπάνω απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια.

Μη σου τύχει. Να παλεύεις μια ολόκληρη σεζόν για το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας και να βρεις στον δρόμο προς το Final 4 την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στην τελευταία διετία. Αυτό κινδυνεύει να πάθει ο πρώτος στην κανονική διάρκεια, οπότε να είστε υποψιασμένοι για τα παιχνίδια που ακολουθούν καθώς οι ομάδες (ενδέχεται) να κάνουν κάτι που συνηθίζουν, επιλέγοντας αντιπάλους. Νικώντας την Ολίμπια Μιλάνου, η Εφές (15-16) μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Απόψε, λογικά θα κάνει την 16η νίκη της απέναντι στην αποκλεισμένη Βίρτους Μπολόνια. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της γιατί υστερεί στην ισοβαθμία με την Μπασκόνια. Ξεκάθαρα όμως θα το κυνηγήσει. Η νίκη με την κάλυψη του χάντικαπ των 12.5 πόντων είναι ένα καλό σημείο. Ισως και ο συνδυασμός με over 166.5 πόντων που ανεβάζει την απόδοση στο 2.15. Απέναντι στην Ολίμπια, ο Αταμάν άφησε τους βασικούς μπόλικη ώρα στο παρκέ. Αυτή η λογική οδηγεί στην επιλογή του Σέιν Λάρκιν και των 15+ πόντων (2.85). Τα 4+ ριμπάουντ του Βασίλιε Μίτσιτς είναι πιθανά όπως και το άθροισμα των 13+ πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Τίμπορ Πλάις.

Η Μακάμπι (18-13) χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά (γιατί ουσιαστικά το έχει πετύχει) τα Playoffs. Η Ολίμπια (14-17) έχασε το τρένο μετά την ήττα από την Εφές καθώς είναι εις βάρος της και οι ισοβαθμίες. Το έχουμε ξαναγράψει ότι αφού επέστρεψαν όλοι οι παίκτες, η ομάδα του Μιλάνο έχει ενισχυθεί. Αυτό το παιχνίδι θα κριθεί και από το κίνητρο των παικτών της. Η απόδοση 1.26 μονάδων για απλή νίκη της Μακάμπι δεν είναι αντιπροσωπευτικό της διαφοράς τους. Πάμε με τους παίκτες με επιλογές ρίσκο. Σαν αυτή του Σόρκιν στο άθροισμα 11+ πόντων, ριμπάουντ και ασίστ αλλά και το αντίστοιχο του 15+ του Μπίλι Μπάρον από την Ολίμπια. Οι «τιμές» είναι αρκετά ανεβασμένες για τους Μπάλντουιν, Μπράουν.

Αν η κανονική διάρκεια τελείωνε σήμερα, η Μπαρτσελόνα θα έβρισκε στα playoffs τη Μακάμπι και δεν θα έλεγε «όχι» σ’ αυτή τη διασταύρωση. Επίσης γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα ότι με τις επιστροφές των τραυματιών οι Καταλανοί είναι πλέον ομάδα φαβορί για την Euroleague κι ας είναι 3η. Αυτό είπε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα της Παρτίζαν. Η «Μπάρτσα» υποδέχεται τη φιλότιμη Αλμπα η οποία είχε εξαιρετική εικόνα στη Βιτόρια αλλά ο προπονητής της είχε τη φαεινή ιδέα να βγάλει από το παιχνίδι τον καλύτερο παίκτη του, Λουκ Σίκμα, στα τελευταία 3:30 αγωνιστικά λεπτά. Η ομάδα του δέχθηκε 9-0 σερί κι εμείς χάσαμε την επιλογή γιατί αντί αθροίσματος 22 βαθμών, σταμάτησε στους 21. Δεν γίνεται λόγος για τη νίκη της Μπαρτσελόνα. Λογικά οι πόντοι θα κυμανθούν στο εύρος 171-180 και στις 4.90 μονάδες. Ο Γιασικεβίτσιους θα προσπαθήσει να δώσει ρυθμό στον Κόρι Χίγκινς. 15+ άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ με 2.42 μονάδες. Αρκετά ανεβασμένος είναι και ο Ολίντι της Αλμπα. 2.55 μονάδες πληρώνουν οι 10+ πόντοι του.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Εφές -12.5 1.91

2.Μπαρτσελόνα-Αλμπα εύρος πόντων 171-180 4.90

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ (ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ)

1.Τίμπορ Πλάις (Εφές) 13+ πόντοι-ριμπάουντ-ασίστ 2.45

2.Βασίλιε Μίτσιτς (Εφές) 4+ ριμπάουντ 2.55

3.Σόρκιν (Μακάμπι) 11+ πόντοι-ριμπάουντ-ασίστ 2.27

4.Χίγκινς (Μπαρτσελόνα) 15+ πόντοι-ριμπάουντ-ασίστ 2.42

5.Ολίντι (Αλμπα) 10+ πόντοι 2.55

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.