Στήλες Σπυριάρα

«Η Σπυριάρα»: Η Ρεάλ, ο Ολυμπιακός και οι ευκαιρίες των παικτών

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Μαρτίου 2023

Δεύτερο πιάτο της 31ης αγωνιστικής στην Euroleague και ο Ολυμπιακός προβλέπεται να δώσει μια ακόμη παράσταση ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει… διαγώνισμα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Σα να μην έφτανε η χαώδης ποιοτική διαφορά, η ουραγός Βιλερμπάν θα αγωνιστεί στο ΣΕΦ δίχως του Νάντο ΝτεΚολό, Νουά. Η νίκη του Ολυμπιακού με κάλυψη του χάντικαπ των 13.5 πόντων (1.91) μοιάζει εξαιρετικά ασφαλής επιλογή, όπως και ο συνδυασμός με το over 157.5 πόντων (2.05). Εφόσον το παιχνίδι εξελιχθεί βάσει της διαφοράς δυναμικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το rotation του Γιώργου Μπαρτζώκα κι αυτό θα οδηγήσει σε επιλογές παικτών στους οποίους το ποντάρισμα δίνει καλές αποδόσεις. Σαν τους 7+ πόντους του Ταρίκ Μπλακ (3.60), τα 2+ εύστοχα τρίποντα του Κώστα Σλούκα (4.55). Οι δε απουσίες της Βιλερμπάν συρρικνώνουν το rotation για τον Τι Τζει Πάρκερ. Λογικά ο Λάιτι θα πάρει ακόμα περισσότερες προσπάθειες οπότε οι 10+ πόντοι του (2.32) είναι εξίσου λογική επιλογή.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ (21-9) φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε (18-12) προσδοκώντας σ’ ένα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού μήπως και πάρει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Επειδή οι ομάδες ήδη κοιτούν τις διασταυρώσεις, προφανώς θέλει να αποφύγει τη συνάντηση με τους Τούρκους στα Playoffs. Δεδομένης της ικανότητας των δύο ομάδων στην επίθεση, το εύρος πόντων από 160-173 δεν είναι κακή επιλογή. Καθώς η Φενέρμπαχτσε θα αγωνιστεί δίχως τον Σκότι Ουίλμπεκιν, η νίκη της Ρεάλ με κάλυψη του χάντικαπ των 6.5 πόντων επίσης είναι εφικτή. Σε επίπεδο παικτών, το άθροισμα των 18+ βαθμών σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ του Γιαμπουσέλε είναι πιθανό και πληρώνει 3.25 μονάδες.

Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει στο Κάουνας εκεί που η Ζάλγκιρις (15-15) φιλοξενεί τη Μονακό (20-10). Οι Λιθουανοί καίγονται για τη νίκη ούτως ώστε να κυνηγήσουν την 8η θέση που οδηγεί στα Playoffs, η δε Μονακό έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή μπορεί όμως να κυνηγήσει και την 3η θέση καθώς την ευνοεί το πρόγραμμα των αγώνων. Ο Μάικ Τζέιμς πήρε συγχωροχάρτι, επέστρεψε και αγωνίστηκε στην ήττα από τη Λιμόζ στο γαλλικό Πρωτάθλημα. Η Ζάλγκιρις έχει έξι νίκες στα τελευταία οκτώ εντός έδρας παιχνίδια. Είναι ομάδα η οποία παίρνει ενέργεια από το τρομερό κοινό της. Σημείο νίκης θα αποφύγω. Τα 4+ ριμπάουντ του Μπουτκεβίτσιους πληρώνουν 2.40 μονάδες, ενώ οι 10+ πόντοι του Μοτεγιούνας έχουν απόδοση 2.52.

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας (13-17) θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια (14-16). Ο χαμένος δύσκολα θα παραμείνει στο κυνήγι της 8ης θέσης. Ειδικά αν είναι οι Σέρβοι οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν ελάχιστες πιθανότητες. Ωστόσο, έτσι όπως είναι η Βαλένθια μπορούν να την κερδίσουν. Η απλή νίκη πληρώνει 1.45 μονάδες. Οι συνολικοί πόντοι λογικά θα είναι στο εύρος 161-170.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Ολυμπιακός -13.5 1.91

2.Ρεάλ Μαδρίτης -6.5 1.91

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Μπλακ (Ολυμπιακός) 7+ πόντοι 3.60

2.Λάιτι (Βιλερμπάν) 10+ πόντοι 2.32

3.Μπουτκεβίτσιους (Ζάλγκρις) 4+ ριμπάουντ 2.40

4.Γιαμπουσέλε (Ρεάλ Μαδρίτης) 18+ άθροισμα πόντων, ριμπάουντ ασίστ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.