Στήλες Σπυριάρα

Η «ΣΠΥΡΙΑΡΑ»: Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει το sweep

Βασίλης Βλαχόπουλος03 Μαΐου 2023

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να εξασφαλίσει από σήμερα τη συμμετοχή της στο Final Four ενώ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει τα παιχνίδια με τη Φενέρ για να το καταφέρει…

Η Ζάλγκιρις ήταν εξόχως ανταγωνιστική στο δεύτερο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, μάλλον όμως έχασε την ευκαιρία της. Στην κατάμεστη «αρένα» του Κάουνας παρουσιάζεται σκληρή, δεν επιτρέπει να «ανοίξει» το παιχνίδι, γι’ αυτό το εύρος πόντων 150-163 φαντάζει αρκετά πιθανή επιλογή (2.62). Φαβορί ήταν και παραμένει η Μπαρτσελόνα η οποία ανά παιχνίδι είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές πλην του σταθερού Μίροτιτς οποίος παίρνει τις περισσότερες μπάλες. 

Ο Νίκολα Κάλινιτς δεν έπαιξε πολύ στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά το σημερινό είναι στα μέτρα του γιατί θα γίνει παιχνίδι επαφών. Πληρώνει 2.37 μονάδες το 13+ άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Σέρβου. Σε καλή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται και ο Κάιλ Κούριτς, τον βολεύει το σχήμα των τριών κοντών που παίζει ο Γιασικεβίτσιους. Τα 2+ εύστοχα τρίποντα προσφέρουν 2.37 μονάδες. Και κλείνουμε με τον… αγαπημένο μας Μπουτκεβίτσιους. Τον «έμαθαν» οι book και χαμήλωσαν τις επιδόσεις τους. Ένα εύστοχο τρίποντο του Λιθουανού γκαρντ προσφέρει 3.40 μονάδες.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ανακτήσει αυτό που έχασε, το πλεονέκτημα της έδρας. Στους δύο πρώτους αγώνες είχε μεγάλο πρόβλημα στην επιβολή του ρυθμού του και στο μις ματς παιχνίδια με Πιέρ, Μόντλεϊ και Χέιζ. Η Φενέρμπαχτσε έχει επενδύσει στην άμυνα και στο χαμηλό τέμπο. Δε νομίζω να επιστρέψει στις παλιές συνήθειες οπότε η επιλογή του εύρους πόντων 153-166 είναι καλή επιλογή (2.67). Μπορεί να συνδυαστεί με το under 80.5 πόντοι του Ολυμπιακού. Οι 10+ πόντοι του Πιέρ προσφέρουν 2.15 μονάδες ενώ τα 5+ ριμπάουντ του Κώστα Παπανικολάου δίνουν απόδοση 2.92. Επίσης, το Over 12.5 στο άθροισμα των πόντων, ασίστ Νάιτζελ Χέιζ προσφέρει 1.98 μονάδες και ο Αμερικανός είναι από τους παίκτες με πληθωρική παρουσία στο παιχνίδι της Φενέρ.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Ζάλγκιρις-Μπαρτσελόνα εύρος πόντων 150-163 2.62

2.Φενέρ-Ολυμπιακός εύρος πόντων 153-166 2.67

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Χέιζ (Φενέρ) over 12.5 άθροισμα πόντων, ασίστ 1.98

2.Κάλινιτς (Μπαρτσελόνα) 13+ άθροισμα πόντων, ριμπάουντ, ασίστ 2.37

3.Κούριτς (Μπαρτσελόνα) 2+ εύστοχα τρίποντα 2.37

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.