Στήλες Σπυριάρα

Η «ΣΠΥΡΙΑΡΑ»: Η Μπαρτσελόνα η Μακάμπι και η απρόβλεπτη Εφές

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Μαρτίου 2023

Πέντε στροφές έμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Euroleague και η εμπιστοσύνη στις ομάδες που έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο στοιχειοθετεί την πιο λογική επιλογή. 

Ο Παναθηναϊκός (10-19) αποχαιρέτησε τα Playoffs καιρό τώρα και υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (19-10) η οποία μπορεί να νιώθει ασφαλής για την τετράδα αλλά κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση. Οι Καταλανοί έχουν υψηλό κίνητρο, προφανώς έχουν καλύτερο σύνολο αλλά διανύουν μια σεζόν η οποία δεν εξελίχθηκε έτσι όπως περίμενε. 

Ο Γιασικεβίτσιους λατρεύει την άμυνα, έχω όμως την αίσθηση ότι το παιχνίδι θα ανοίξει. Η νίκη της Μπαρτσελόνα με over 161.5 πόντων πληρώνει 2.42 μονάδες. Είναι ελκυστική η απόδοση (2.82) των over 2.5 τριπόντων του Αμπρίνες για τα μακρινά σουτ του οποίου δουλεύει όλη η ομάδα. 

Λογικά ένας δεύτερος τρόπος εκτέλεσης των επιθέσεων της Μπαρτσελόνα θα είναι οι συνεργασίες των κοντών με τον Γιαν Βέσελι οπότε το 19+ άθροισμα, πόντων και ασίστ του Τσέχου (2.42 μονάδες) δεν είναι κακή επιλογή. 

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας (12-17) υποδέχεται την Μπασκόνια (15-14). Οι Σέρβοι νίκησαν στο ένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια, συνέπεια αυτού ήταν να χάσουν το συντριπτικό μέρος των πιθανοτήτων τους για πρόκριση στα Playoffs κι έτσι… άλλαξαν τροπάριο λέγοντας ότι δεν τους «πολυενδιέφερε» η postseason. Το διπλό των Βάσκων πληρώνει 2.10 μονάδες, εμπεριέχει ρίσκο αλλά είναι η ομάδα που έχει μεγαλύτερο κίνητρο. 

Η Μακάμπι (16-13) είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει και στη Γαλλία. Εκεί που πάλευε για την οκτάδα τώρα έχει πλεονέκτημα μιας νίκης και σε περίπτωση που περάσει από την έδρα της αδύναμης Βιλερμπάν (8-21) θα αυξήσει τις πιθανότητες συμμετοχής της στα Playoffs γιατί έχει βολικό πρόγραμμα. Το «διπλό» με Over 160.5 πόντων πληρώνει 2.82 μονάδες και μοιάζει καλή επιλογή. Μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκαλούν συγκεκριμένες επιλογές παικτών. 

Ο Ομπασοχάν της Βιλερμπάν δεν είναι δα εξαιρετικός σουτέρ αλλά ένα τρίποντο ανά αγώνα το βάζει, βάσει του αριθμού των προσπαθειών που αναλαμβάνει. Πληρώνει 3.45 μονάδες! Οι 12+ πόντου του Ντι Μποστ πληρώνουν 3.25 μονάδες και πάμε στη Μακάμπι. Λορέντζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντουιν αναλαμβάνουν το 1/3 των προσπαθειών της ομάδας, το ίδιο θα κάνουν και στο «Αστρομπάλ». 

Σημαντικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας παίζει και ο Ντιμπαρτολομέο ο οποίος σουτάρει μακρινά σουτ με ποσοστό στο 40%. Τα δικά του 2+ τρίποντα πληρώνουν 2.47 μονάδες. Ρίξτε μια ματιά και στα ριμπάουντ του Νίμπο. Κλείνουμε με την Εφές (14-15) η οποία παίζει στο Βερολίνο με την Άλμπα (8-21) η οποία τα έχει παρατήσει. 

Παρά τις εσωτερικές κόντρες και την γκρίνια του Λάρκιν για τις επιλογές του Αταμάν, οι Τούρκοι θα περάσουν από τη Γερμανία. Πάμε στους παίκτες. Ο Γκάμπριελ Προσίδα μετρά 19 σερί άστοχα τρίποντα. Δεν είναι λογικό. 2.10 πληρώνει ένα εύστοχο τρίποντο. Δεύτερη επιλογή ο Εμπαγιέ καθώς το 13+ άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ πληρώνει 2.92 μονάδες. 

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ 1. Μπαρτσενόλα και over 161.5 πόντοι

2. 42 2.Μακάμπι και over 161.5 πόντοι 2.82 

3. Μπασκόνια (απλή νίκη) 2.10 4.Εφές νίκη 11-15 πόντους 5.20 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ 1. Ομπάσοχαν (Βιλερμπάν) 1+ τρίποντο 3.45 2.Μποστ (Βιλερμπάν) 12+ πόντοι 3.25 3.Ντιμπαρτολομέο (Μακάμπι) 2+ τρίποντα 2.47 4.Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) over 2.5 τρίποντα 2.82.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.