Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Η αγωνιστική των… Ελλήνων

Βασίλης Βλαχόπουλος28 Δεκεμβρίου 2023

Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας στην Euroleague με τα φώτα να εστιάζουν στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης.

Εφές και Φενέρμπαχτσε βαδίζουν σε αντίθετα μονοπάτια. Η πρώτη έχει να διαχειριστεί τις απουσίες σημαντικών παικτών αν και στην εκτός έδρας νίκη επί της Τουρκ Τέλεκομ επέστρεψε ο Μπομπουά, η δεύτερη είναι σε ανοδική πορεία μετά την επιστροφή του Σάρας Γιασικεβίτσιους. Η «Φένερ» είναι πιο… ομάδα, με μεγαλύτερο ρόστερ και καλύτερη τεχνική κατεύθυνση. Το διπλό με την κάλυψη του χάντικαπ των 2.5 πόντων πληρώνει 1.90 μονάδες και θα το προτιμήσουμε. Στο Βελιγράδι, η Παρτίζαν υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια της οποίας η πορεία είναι ανώτερη των προσδοκιών αλλά και της αγωνιστικής αξίας της. Η νίκη των Σέρβων με 6+ πόντους πληρώνει 1.95 μονάδες και είναι από τα ισχυρή σημεία της στήλης.

Ακόμη κι αν ο Ουέιντ Μπάλντγουιν αγωνιστεί για τη Μακάμπι – στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις – φέτος η ισραηλινή ομάδα δεν πείθει κανέναν. Κι αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που οι παίκτες είναι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι. Η απλή νίκη των Λιθουανών μέσα στο Κάουνας πληρώνει 1.70 μονάδες. Στη Γαλλία, η Βιλερμπάν των οκτώ σερί ηττών υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία είναι σε φανταστική κατάσταση. Αν οι Ισπανοί έχουν διάθεση θα φύγουν από τη Λιόν με 20+ διαφοράς. Επειδή όμως είναι ζήτημα διάθεσης, η προσαρμογή του χάντικαπ στους 8-9 πόντους είναι πιο safe επιλογή.

Στο Μόναχο, η σκληρή Μπάγερν υποδέχεται τη Βαλένθια η οποία θα εμφανιστεί ενισχυμένη με την απόκτηση του Άντερσον σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο το under 157 πόντοι είναι η καλύτερη επιλογή καθώς και οι δύο ομάδες διακρίνονται για τις αμυντικές προσεγγίσεις των αγώνων και λιγότερο για το επιθετικό ταλέντο τους.

Και κλείσουμε με τις ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχει ζητήματα από την ημέρα αποχώρησης του Νεϊπίερ ασχέτως του ότι στον τελευταίο αγώνα καλύφθηκε το κενό από τη φανταστική εμφάνιση του Τεόντοσιτς. Ο «άσος» των πράσινων με την κάλυψη του χάντικαπ των 7.5 πόντων (1.98) είναι καλή επιλογή. Για όσους θέλουν να ρισκάρουν ας ανεβάσουν λιγάκι και το χάντικαπ για να πάρουν καλύτερη απόδοση. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άλμπα στο Βερολίνο. Η επιστροφή του ΜακΚίσικ σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση του Πετρούσεφ αλλάζουν τους Πειραιώτες. Διπλό με την κάλυψη του χάντικαπ των 7.5 πόντων (1.98)

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (7.5) 1 1.98

2. ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (7.5) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 1.98

3. ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (5.5) 1 1.95

4. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (7.5) – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2 1.53

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.