Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Δεν «αξίζουν» οι νικητές» αλλά οι διαφορές…

Βασίλης Βλαχόπουλος25 Μαρτίου 2023

Η 20η αγωνιστική της Basketleague έχει μάχες παραμονής και οκτάδας ενώ για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα πρέπει να συνυπολογιστεί η ερχόμενη εβδομάδα με τα δύο παιχνίδια που έχουν στην Euroleague.

Στο ντέρμπι της Πάτρας, Απόλλων και Προμηθέας δεν έχουν δα και τις καλύτερες των σχέσεων. Ο πρώτος χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία γιατί ο Ιωνικός δεν θα βρει δύο. Ο Προμηθέας θέλει το παιχνίδι για να διατηρήσει στο ακέραιο τις πιθανότητές του για την 4αδα η οποία θα παιχθεί στον εξ’ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ. Σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων δεν υφίσταται. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αμφότερες δεν αγαπούν την άμυνα. Το «διπλό» του Προμηθέα με over 152.5 πόντων πληρώνει 2.67 μονάδες. Επιλογή ρίσκο είναι η νίκη του Προμηθέα με 6-10 πόντους διαφοράς.

Δεν αξίζει τον κόπο η ενασχόληση με τον «άσο» του Αρη απέναντι στον Ιωνικό. Με τη δε τελική διαφορά είναι προτιμότερο να μην ασχοληθείτε γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει η αθηναϊκή ομάδα. Το εύρος πόντων 151-164 έχει απόδοση 2.62 μονάδες και μάλλον εκεί θα πάει το παιχνίδι. Αξίζει τον κόπο και το under 89.5 πόντων του Αρη (1.85) καθώς ο Γιάννης Καστρίτης δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει τους Χάγκινς, Σανόγκο και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μικρό rotation, εκτός κι αν τον αναγκάσουν οι συνθήκες του αγώνα.

Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων κλείνει στα Ανω Λιόσια με το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, αυτό φάνηκε και στο PAOK SPORTS ARENA. Η ΑΕΚ έχει το χάντικαπ των 9.5 πόντων κι αυτό μοιάζει ασφαλές (1.91). Επιλογή 149-162 σε ότι αφορά το εύρος πόντων (2.60) αλλά και το over 72.5 πόντων της ΑΕΚ.

Αύριο το Περιστέρι υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου σε παιχνίδι που έχει αξία για τις θέσεις 3-8. Η ομάδα του Σπανούλη δεν έχει να διαχειριστεί προβλήματα ενώ ο Κολοσσός βρίσκεται και πάλι σε περίοδο αλλαγών. Ο Γιανίκ Μορέιρα παρέμεινε, δύσκολα θα συμβεί το ίδιο με τον Σταρκς. Ο «άσος» του Περιστερίου με under 158.5 πόντων πληρώνει 2.45 μονάδες. Συνδυάζεται σε bet builder με το under 83.5 πόντων του Περιστερίου. Το εύρος πόντων λογικά θα είναι μεταξύ 152-165 και στις 2.62 μονάδες.

Μεγάλο ματς θεωρείται κι αυτό στην Καρδίτσα μεταξύ δύο ομάδων που παλεύουν για την παραμονή. Τόσο οι Θεσσαλοί όσο και το Λαύριο δεν εξασφαλίζονται με νίκη γιατί αμφότεροι έχουν να παίξουν με τον Ιωνικό. Αν και το Λαύριο έχει πιο γεμάτη ομάδα, ο «άσος» της Καρδίτσας μοιάζει επικρατέστερο σημείο. Μπορεί να συνδυαστεί και με Over 154.5 πόντων. Επιλογή ρίσκο, η νίκη της Καρδίτσας με 3-6 πόντους διαφοράς που πληρώνει 5.40 μονάδες.

Κλείνουμε με τον αγώνα στο ΣΕΦ. Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αλλά πάμε με το χάντικαπ των 20.5 πόντων για τον Δικέφαλο. Οι Πειραιώτες προέρχονται από τον αγώνα στο Βελιγράδι και την ερχόμενη εβδομάδα έχουν δύο παιχνίδια για την Euroleague. Η διαχείριση και η μοιρασιά του χρόνου συμμετοχής θα αποτελέσει τον βασικό στόχο μετά από αυτόν της νίκης.

ΣΗΜΕΙΑ

1. ΠΑΟΚ +20.5 1.91

2.Περιστέρι και under 158.5 2.45

3.Αρης-Ιωνικός εύρος πόντων 151-164 2.62

4.Προμηθέας και over 152.5 2.67

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.