Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Ανεβαίνει ο Ολυμπιακός επιστρέφουν οι Σέρβοι

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Νοεμβρίου 2023

Η 10η αγωνιστική της Euroleague μάλλον θα σημάνει την ουσιαστική επιστροφή του Ολυμπιακού ο οποίος θα δει την 4αδα, μπορεί να φέρει κι ένα… σέρβικο πανηγύρι.

Η Μακάμπι ζει ένα… πρόβλημα καθώς δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο Βελιγράδι. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα πρόβλημα καθώς είναι εξαιρετικά ασταθής στην απόδοσή της. Απέναντι στη Βαλένθια κόλλησε στην άμυνα ζώνης, σούταρε με 16% στο μακρινό σουτ κι αυτό δεν ήταν φυσιολογικό. Το πιθανότερο είναι να περάσει από την (ουδέτερη) έδρα της Μακάμπι με Under 158.5 πόντων. Λαπροβίτολα και Πάρκερ θα βάλουν περισσότερους από 12 και 9 πόντους αντίστοιχα, αποδόσεις των 1.86 μονάδων.

Η Βίρτους υποδέχεται την επίσης προβληματική Φενέρμπαχτσε. Ο άσος πληρώνει 1.95 μονάδες με την κάλυψη του χάντικαπ των 2.5 πόντων. «Αρέσει» και το over 6.5 πόντων του Γιώργου Παπαγιάννη (1.80). Στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Άλμπα Βερολίνου το βασικό ζητούμενο δεν είναι ο νικητής αλλά η διαφορά. Λογικά αυτή θα φτάσει στους 20+ πόντους. Ο Γκάμπριελ Ντεκ θα παίξει περισσότερο λόγω του τραυματισμού του Γιαμποσέλι οπότε είναι πιθανό να βάλει 10.5 πόντους. Ο δε Μάριο Χεζόνια θα χρειαστεί να παίξει και στο «4» οπότε θα πάει στο μακρινό σουτ. Τα δύο τρίποντα πληρώνουν 2.20 μονάδες και τα τρία 4.90 μονάδες.

Οι book δεν αξιολόγησαν σωστά τον αγώνα της Εφές με την Παρτίζαν καθώς η πρώτη δεν έχει τον Σέιν Λάρκιν. Η Παρτίζαν δεν έχει σχέση με την περσινή ομάδα αλλά η απόδοση των 2.47 μονάδων είναι εξαιρετική. Αξίζει το ρίσκο. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε χθες τον Μήτρου Λονγκ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ζαλγκίρις. Η δε λιθουανική ομάδα έφτασε στην Αθήνα περιμένοντας την ενσωμάτωση του Κέβιν Πάνγκος. Οι Πειραιώτες ανεβαίνουν αγωνιστικά με τις επιστροφές των παικτών καθώς το ρεκόρ του στην Euroleague δεν είναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικής αξίας τους. Ο άσος με την κάλυψη του χάντικαπ των 8.5 πόντων πληρώνει 1.95 μονάδες. Ολίγον ακατανόητη η αξιολόγηση του αγώνα της Μπασκόνια με τη Μονακό. 2.15 μονάδες πληρώνει ο άσος των Βάσκων καθώς οι book θεωρούν φαβορί τη Μονακό. Η τελευταία δεν έχει αποδώσει βάσει της ποιότητάς της. Ο άσος μαζί με το over 166.5 πόντων πληρώνει 4.15 μονάδες. Ρίσκο μεν, πρόκληση δε. Κλείνουμε με τον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Ολίμπια Μιλάνου. Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης των δύο ομάδων. Μαζί με την κάλυψη του χάντικαπ των 3.5 πόντων, πληρώνει 1.91 ο άσος.

ΠΡΟΤΑΣΗ

1. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΙΛΑΝΟ (3,5) 1 1.91

2. ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ 1 & OVER 166.5 4.15

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (8,5) 1 1.91

4. ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ 2 2.47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.