Η σωτηρία των Χριστουγέννων... εφιάλτης για τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2020

Με τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια πιεστικά προβλήματα και τα ίδια ερωτηματικά σε σχέση με τους σχεδιασμούς τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τις συνέπειές της, αναμένεται να προσέλθουν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η... σωτηρία των φετινών Χριστουγέννων και μια κοινή προσέγγιση στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, σε συνδυασμό με την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης μετά την απόφαση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να ασκήσουν βέτο, θα είναι τα μείζονα ζητήματα που πρόκειται να τους απασχολήσουν

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται διπλωματικό σημείωμα προς τις εθνικές επιτροπές πριν την έναρξη της τηλεσυνόδου κορυφής, πρέπει να χαραχθεί μια κοινή πολιτική για την άρση των εθνικών λόκνταουν προς το τέλος του έτους, πριν την έναρξη των διακοπών.

Ζητείται επίσης από τους ηγέτες των κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. να συμφωνήσουν «στην ανάπτυξη κοινής προσέγγισης για γρήγορα τεστ αντιγόνων», τα οποία «θα παίξουν ρόλο-κλειδί στην προοδευτική επανέναρξη της ελεύθερης κίνησης των ανθρώπων, όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.