Η Σοσιεδάδ πήρε το Κύπελλο Ισπανίας και ο προπονητής της «τρελάθηκε»!

Πέτρος Χαριζακλής04 Απριλίου 2021

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε αποφασίσει να μην παιχτεί ο περσινός τελικός Κυπέλλου κόντρα στη Μπιλμπάο και να διεξαχθεί όταν θα μπορεί να υπάρξει κόσμος στις κερκίδες. Αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό και φέτος πήρε το Κύπελλο Ισπανίας για το 2020 κερδίζοντας με 1-0 την Μπιλμπάο χάρη σε γκολ με πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ στο 63ο λεπτό, με τον προπονητή της να «τρελαίνεται» στη συνέντευξη τύπου.

Αυτό ήταν το πρώτο Κύπελλο Ισπανίας της «τσούρι-ούρντιν» μετά από 34 ολόκληρα χρόνια και το τρίτο συνολικά. Η Σοσιεδάδ είναι μια ομάδα που έχει σε έντονο βαθμό το τοπικό στοιχείο, από τους ποδοσφαιριστές έως και τους προπονητές της, όπως και η Μπιλμπάο. Ο τεχνικός των «ερεάλα», Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, πήγε στη συνέντευξη τύπου με σακάκι και μαύρο μπλουζάκι και έφυγε φορώντας τη φανέλα της ομάδας.

Ο 49χρονος τεχνικός είπε «Τώρα από προπονητής θα γίνω οπαδός» και έβαλε μια φανέλα της ομάδας εκπλήσσοντας τους εκπροσώπους του Τύπου. Και συνέχισε «Αυτό πηγαίνει σε όλη την περιοχή της Γκιπούθκουα. Για όλους όσους νιώθουν τι σημαίνει Ρεάλ. Πάμε Ρεάλ» και άρχισε να φωνάζει συνθήματα της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλγκουαθίλ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ενώ ως προπονητής βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια σε διάφορες θέσεις. Από βοηθός και πρώτος προπονητής στη δεύτερη ομάδα, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 που ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.