Η σκληρή κριτική στον κύριο Σαββίδη!

Metrosport Team21 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο στο οποίο το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα επιτάσσει μια αυστηρή κριτική προς τον οιοδήποτε θεωρείται υπεύθυνος για την περασμένη διετή ποιοτική υποβάθμιση του ΠΑΟΚ αλλά και το ότι φέτος δε φαίνεται η ομάδα να κινείτε σε μεταγραφικούς ρυθμούς που θα της δώσουν άμεσα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση. 

Διότι όταν το 2018 έχεις κατακτήσει τα πάντα, είναι λιγότερο δύσκολο να προσπαθείς να χτίσεις πάνω σε μια επιτυχημένη ομάδα παρά αυτό που αναγκαστικά κάνεις αυτή την στιγμή. Αγοράζεις παίκτες ελπίζοντας ότι είσαι τόσο ικανός ώστε να διαβλέπεις την αξία τους και να τους πιστεύεις ότι μπορούν να δείξουν στο γήπεδο αυτό που επιθυμεί ο οπαδός του ΠΑΟΚ. 

Όμως αυτό το λειτούργημα που μας «επιβάλλει» να κάνουμε μια αυστηρή κριτική σε όλους ακόμη και στον κ. Σαββίδη συγχρόνως μας δένει τα χέρια. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που ήρθε στον ΠΑΟΚ πριν περίπου 8 χρόνια, έσβησε τα χρέη, πήρε τίτλους και ετοιμάζεται να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Δεν είναι Μελισανίδης που άφησε την ΑΕΚ να πέσει στην Γ’ Εθνική , την ευτέλισε και την ευτελίζει αγωνιστικά, ουσιαστικά καλυπτόμενος από ένα έργο γηπέδου, το οποίο για την ΑΕΚ είναι τεράστιο, αλλά για να χτιστεί βοήθησε όλος ο μηχανισμός της κυβέρνησης.

 Εδώ και 4 χρόνια βλέπουμε στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ αν έγινε η τάδε κερκίδα, αν μπήκε ο αητός , πότε θα είναι έτοιμος ο χλοοτάπητας. Όποτε η ΑΕΚ βρισκόταν σε επικοινωνιακό αδιέξοδο αυτήν και τον Μελισανίδη τους «έσωνε» το γήπεδο. Αντιθέτως ο κ. Σαββίδης με αυτά που προσέφερε ήδη έχει χτίσει ένα μικρό γήπεδο στον ΠΑΟΚ (μεταφορικά) και πάει να κάνει το μεγάλο.

 Σε μια εποχή πολέμου όπου τα υλικά στοιχίζουν πολύ περισσότερο και οι χορηγοί που υπολόγιζε ότι θα βρει ίσως να έχουν μειωθεί αρκετά λόγω και του πολέμου που δέχεται ο κ. Σαββίδης με τους χαρακτηρισμούς «Ρώσος Ολιγάρχης» αλλά και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της Αξίας και των Παραπολιτικών που θέλουν να του δημιουργήσουν σοβαρό επιχειρηματικό πρόβλημα. Εμείς φυσικά και θα πάρουμε το μέρος του κ. Σαββίδη. Δεν θα του ασκήσουμε καν κριτική για αυτά που γίνονται σήμερα στον ΠΑΟΚ. Δεν «γλύφουμε» όπως λέει ο λαός αλλά αναγνωρίζουμε.

 Σ’ αυτό το χρονικό σημείο ο κ. Σαββίδης έχει κερδίσει το δικαίωμα να μην του ασκεί κάποιος κριτική. Άλλωστε απ’ ότι έχουμε αντιληφθεί αυτή πολύ δύσκολα θα φτάσει στα αυτιά του λόγω του δημοσιογραφικά αποστειρωμένου περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Όμως επικοινωνιακά τόσο ο ίδιος όσο και κυρίως αυτοί που τον συμβουλεύουν θα έπρεπε να χειριστούν τον ΠΑΟΚ πολύ καλύτερα. 

Το έλλειμμα ενημέρωσης του απλού κόσμου για καίρια ζητήματα -και δεν αναφερόμαστε μόνο στις μεταγραφές- είναι τεράστιο. Η ανεπάρκεια στρατηγικής από το επικοινωνιακό τμήμα είναι δεδομένη. Το ότι δε γνωρίζουμε ποιος πραγματικά είναι υπεύθυνος και θα μπορούσε να βελτιώσει η και να διορθώσει την κατάσταση είναι η απόδειξη των παραπάνω. Όλοι μας βαδίζουμε στο σκοτάδι. 

Και ρωτάμε: πως θα πουλήσετε εισιτήρια διαρκείας τα οποία βαίνουν μειούμενα λόγω της προαναφερθείσας πολιτικής; Πως θα φέρετε τον κόσμο στο γήπεδο; ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ: Κάτι πολύ απλό συνέντευξη τύπου από τον κ. Μπότο, από τον κ. Λουτσέσκου και από τον υπεύθυνο επικοινωνίας. Θέλουμε να απαντηθούν ερωτήσεις όπως: γιατί αγνοήθηκαν Έλληνες παίκτες στην περασμένη χρονιά και προτιμήθηκαν για παράδειγμα οι Μουργκ και Τέιλορ; Γιατί έφυγε ο Τάχατος δωρεάν στο Βόλο; 

Θα είναι το μπάτζετ της φετινής χρονιάς το ίδιο ή μικρότερο από το περυσινό; Γιατί δεν επιβάλλεται η απευθείας επαφή Λουτσέσκου – Γκαρσία; Τι έχει κάνει κυρίως νομικά αλλά και επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ για όλες τις υποθέσεις που τον έπληξαν στο παρελθόν; 

Τι γίνεται με το Καυτατζόγλειο; Γιατί δήλωσες κ. Μπότο ότι το 90% των μεταγραφών θα είναι στην προετοιμασία στις 27/6 και γιατί δεν θα είναι! Όλα αυτά τα ερωτήματα αν απαντηθούν με ευθύτητα, σωστό περιεχόμενο και αποπνέουν αλήθεια τότε να ξέρετε ότι ο κόσμος και στο γήπεδο θα έρθει και θα κάνει υπομονή. Αλλιώς θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.