Η Σίτι παραμένει στο κυνήγι της Άρσεναλ, νικώντας και τη Νιουκάστλ

Κωστής Παναγιώτου04 Μαρτίου 2023

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και το εμπόδιο της Νιουκάστλ με 2-0 χάρη στα γκολ του Φιλ Φόντεν και του Μπερνάντο Σίλβα και μείωσε ξανά στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η οποία αγωνίζεται σε λίγη ώρα, με αντίπαλο τη Μπόρνμουθ.

Οι "πολίτες" με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 58 πόντους και διεύρυναν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα, έχοντας 4 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Αντίθετα οι "καρακάξες" έμειναν στους 41 πόντους και στην 5η θέση.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Φόντεν να πραγματοποιεί μια εξαιρετική ενέργεια, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Νιουκάστλ για το 1-0.

Μάλιστα, ο διεθνής Άγγλος έγινε έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, που έχει συμμετοχή σε 50 γκολ (33 γκολ και 17 ασίστ), σε ηλικία 22 ετών και 280 ημερών.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησε και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των "πολιτών", αλλά στις δύο μεγάλες ευκαιρίες της στο πρώτο μέρος ο Λόνγκσταφ κόπηκε λίγο πριν εκτελέσει και ο Γουίλσον δεν βρήκε ποτέ τη μπάλα.

Στα πρώτα του δεύτερου μέρους η Νιουκάστλ μπήκε εξίσου δυναμικά και πίεσε τους γηπεδούχους, αλλά σε ένα χρονικό διάστημα που ήταν καλύτερη είδε τον Μπερνάντο Σίλβα (67') να κάνει το 2-0 και να καθαρίζει το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα.

Το τέρμα του Σίλβα ήταν το Νο1000 εντός έδρας για τη Σίτι σε αναμετρήσεις της Premier League (160 στο Μέιν Ρόουντ και 840 στο Έτιχαντ), με αποτέλεσμα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να γίνεται η έκτη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος που φτάνει τα 1000 γκολ στο γήπεδο της.

Μάντσεστερ Σίτι (Προποητής: Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Άκε, Ντίας, Ακάντζι, Γουόκερ, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε (65' Σίλβα), Φόντεν, Χάαλαντ.

Νιουκάστλ (Προπονητής: Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (63' Γουίλοκ), Γκιμαράες, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (77' Μέρφι), Γουίλσον (63' Ίσακ), Γκόρντον (63' Σεν-Μαξιμέν).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.