Η σιγουριά στην άμυνα και το αήττητο

Γιώργος Στράντζαλης27 Φεβρουαρίου 2024

Με τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Βόλο, ο Αρης εκτός ότι κλείδωσε την 5η θέση ενόψει της παρουσίας του στα Playoffs, έδωσε συνέχεια σε ένα σερί οκτώ συνεχόμενων αγώνων αήττητος, που ξεκίνησε από τη νίκη με 3-0 στον προημιτελικό με τη Νίκη Βόλου και συνεχίζεται για έναν μήνα. Η τελευταία ήττα ήταν από τον Ολυμπιακό, στις 21 Ιανουαρίου.

Οι λόγοι αυτής της “μετάλλαξης” είναι πολλοί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, αλλά ο βασικός είναι ότι ο Αρης άρχισε να θυμίζει την ομάδα της πρώτης θητείας του Άκη Μάντζιου στον πάγκο. Με ουσία στην επίθεση και τρομερή ασφάλεια στα μετόπισθεν, η οποία είναι και το “κλειδί” για την πορεία σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με εξαίρεση ασφαλώς κάποια παιδικά λάθη που στοίχισαν και χάλασαν την εικόνα ανασταλτική, όπως για παράδειγμα το γκολ που δέχτηκε από τον Πανσερραϊκό στην εκπνοή του αγώνα. 

Γενικώς φέτος ο Αρης είναι μία ομάδα που δύσκολα δέχεται πολλές φάσεις και έχει τον τρόπο να απενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον αντίπαλο. Στο προχθεσινό ματς για παράδειγμα ο Βόλος περιορίστηκε σε μόλις δύο τελικές εντός εστίας. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ασφάλεια που αποπνέει και ότι η αμυντική συμπεριφορά παράλληλα με την κατάλληλη “χημεία” που έχει βρεθεί μεταξύ, δίνουν… βαθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι κόντρα στον Βόλο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Ατρόμητο, όλα μάλιστα παιχνίδια εκτός έδρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.