Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ - Άρης, η περιπέτεια ζωής και η... «ασπρόμαυρη» προϊστορία του!

Χάρης Εμμανουηλίδης25 Νοεμβρίου 2021

487 παιχνίδια ως διαιτητής, διεθνής από το 2010, όμως την πιο μεγάλη αναμέτρηση δεν την έδωσε εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου που μπήκε για μισή ώρα και βγήκε μετά από... τέσσερις!

Σε ποιον αναφερόμαστε; Στον Μπόμπι Μάντεν, τον εκλεκτό για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη που μαγνητίζει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού και μη κοινού, με τον Σκωτσέζο ρέφερι να βάζει το δικό του... λιθαράκι στην ιστορία του μεγάλου παιχνιδιού. Πρόκειται για έναν διαιτητή που έχει διαιτητεύσει εκ νέου σε αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων και έχει μάλιστα και πρόσφατες αναμετρήσεις από αυτές όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ομόνοια στο πλαίσιο το Europa League στην Τούμπα, όταν ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος με την Κυπριακή ομάδα. Εκτός από αυτή τη διαιτητική εμπειρία, υπήρξε πρώτος διαιτητής και σε άλλες δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, η πρώτη αυτή στο ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, καθώς και μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Λουντογκόρετς.

Όταν ο χρόνος... πάγωσε!

«Είχα πάει στο νοσοκομείο για να αφαιρέσω ένα εξόγκωμα στον σβέρκο μου, νόμισα ότι ήταν υπόθεση δέκα λεπτών. Μάλιστα είχα να διευθύνω παιχνίδι εκείνη την ημέρα και τελικώς ήμουν στο νοσοκομείο για τέσσερις ώρες. Μετά την αφαίρεση, ο γιατρός μου είπε ότι ήταν βέβαιος σε ποσοστό 80% ότι ήταν καρκίνος στον θυρεοειδή. Σοκαρίστηκα, δεν το είπα στην οικογένειά μου. Το έκανα μετά από τέσσερις εβδομάδες». Ο Μπόμπι Μάντεν, ξετυλίγει το κουβάρι της περιπέτειας υγείας που αντιμετώπισε την άνοιξη του 2016, όταν είχε κληθεί να πάει στο νοσοκομείο για μία απλή επέμβαση και τελικώς μετατράπηκε σε επέμβαση...ζωής.

Το όνειρο ότι θα ήταν διαιτητής στο EURO 2016, μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη, όταν οι γιατροί λίγες ημέρες αφότου έμαθε πως θα είναι στη διαιτητική ομάδα της διοργάνωσης, τον ενημέρωσαν για αυτό το σημαντικό πρόβλημα υγείας που θα έπρεπε να τον κρατήσει εκτός για ένα χρονικό διάστημα. 


Σημειώνοντας ακόμα μιλώντας στη «Thescotishsun», «Πηγαίνοντας στο παιχνίδι, καθώς οδηγούσα εκείνη τη νύχτα, σταματημένος στο αυτοκίνητο λόγω της κίνησης, συγκέντρωνα πληροφορίες για τον καρκίνου στον θηρεοειδή. Ήταν ένα τρομερά περίεργο παιχνίδι για μένα, αυτό που διαιτήτευσα εκείνη την ημέρα. Όπως ήταν φυσιολογικό, το παιχνίδι δεν κύλησε καλά για μένα διότι υπέπεσα σ’ ένα λάθος. Μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να συμβιβαστώ και να πολεμήσω το πρόβλημα».

Ο ίδιος όμως δεν σταμάτησε εκεί...«Αυτά έγιναν τον Μάρτιο του 2016 και τον Απρίλιο μου επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για καρκίνο στον θυρεοειδή. Ακολούθησε το πρόγραμμα θεραπείας και τα ακύρωσα όλα για να είμαι «παρών» στο Euro 2016 στη Γαλλία. Μετά την επιστροφή μου, έδωσα προτεραιότητα στην υγεία μου αλλά και στην υποστήριξη της οικογένειάς μου, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρω και θα επιστρέψω στη διαιτησία. Ο γιατρός δεν ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να διαιτητεύσω ξανά γιατί θα έπρεπε να πάρω ισχυρή φαρμακευτική αγωγή για να αντικαταστήσω τον θυρεοειδή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.