Η σεζόν που ο ΠΑΟΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ

Metrosport Team13 Μαΐου 2020

Μπορεί το 1979 ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο, αλλά η αλήθεια είναι πως παρουσίασε ένα άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς. Εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ (!!!).

Οι ποδοσφαιριστές που το κατάφεραν αυτό είναι κομμάτια της ζωντανής ιστορίας του συλλόγου. Δυο ποδοσφαιριστές ο Κώστας Ορφανός και ο Σταύρος Σαράφης με 15 γκολ ο καθένας και τους ακολούθησαν οι Γιώργος Κωστίκος, Νέτο Γκουερίνο με 11 γκολ. Ο Παναγιώτης Κερμανίδης σημείωσε 10 και μάλιστα έφτασε σε διψήφιο αριθμό, σαν σήμερα, στις 13 Μαϊου του 1979 ο ΠΑΟΚ σκορπούσε τη Ρόδο με 6-1.

Όπως θυμάται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από το σχετικό αφιέρωμα:

«Σαν σήμερα στις 13 Μαΐου του 1979, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-1 στην αναμέτρηση του με την Ρόδο σε ένα ρεσιτάλ πλουραλισμού στην επίθεση που βοήθησε να κλείσει η σεζόν με πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας σε διψήφιο αριθμό γκολ. Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Γιώργου Κωστίκου δεν φανέρωσε τις διαστάσεις που θα πάρει το σκορ, αν και η εικόνα και των δύο ομάδων έδινε ποιότητα και φάσεις στο παιχνίδι. Το εκπληκτικό ξέσπασμα του Δικεφάλου εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ σε λιγότερο από 15 λεπτά στο β’ ημίχρονο στο 5-0 (47′ Αποστολίδης, 52, 62′ Ορφανός, 56′ Σαράφης). Ο Γεωργαλής μείωσε για τους νησιώτες σε 5-1 στο 83’, ενώ το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Κερμανίδης στο 86′. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση : Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Θ. Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης (68′ Σίγγας), Κωστίκος, Κούδας, Γκουερίνο (46′ Ορφανός)».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νέτο Γκουερίνο μέχρι το ματς απέναντι στη Ρόδο είχε μόλις έξι γκολ αλλά στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές σημείωσε άλλα πέντε και έτσι έφτασε τα 11.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.