Η Σενεγάλη πήρε την πρώτη της νίκη και «βλέπει» τα νοκ-άουτ

Κωστής Παναγιώτου25 Νοεμβρίου 2022

Η Σενεγάλη αγχώθηκε στο τέλος αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 απέναντι στο Κατάρ και πήρε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τα τρία τέρματα για τα "λιοντάρια" πέτυχαν οι Ντιά, Ντιεντιού και Ντιένγκ ενώ για τους οικοδεσπότες μείωσε ο Μουντάρι, οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ του Κατάρ στη διοργάνωση.

Τα "λιοντάρια" κατάφεραν λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να πάρουν κεφάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενα το ολέθριο λάθος της άμυνας του Κατάρ με τον Ντιά να παίρνει τη μπάλα από άσχημο διώξιμο του Κούκι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους η Σενεγάλη διπλασίασε τα τέρματά της μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιάκομπς και υπέροχη κεφαλιά του Ντιεντιού (2-0).

Στα επόμενα λεπτά ύστερα από το δεύτερο γκολ της Σενεγάλης, οι ποδοσφαιριστές του Κατάρ πίεσαν και προσπάθησαν να βρουν το πρώτο γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μέχρι το 78' έβρισκαν μπροστά τους τον εντυπωσιακό Μεντί. Στο 78ο λεπτό ο Μοχάμαντ κατέβασε ωραία τη μπάλα σέντραρε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή ο Μουντάρι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και μείωσε σε 2-1.

Στο 84ο λεπτό ο Μπαμπά Ντιένγκ έβαλε τέλος στα όνειρα του Κατάρ ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα (3-1), γράφοντας και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με τη Σενεγάλη να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο φετινό Μουντιάλ.

Κατάρ: Μπαρσάμ, Μιγκέλ (83' Μπαγιάτι), Μοχάμεντ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ (83' Σαλμάν), Μπουντιάφ (69' Χατίμ), Αλ Χαϊντός (74' Μουντάρι), Μαντιμπό, Αλί, Αφίφ

Σενεγάλη: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Γιάκομπς (77' Σισέ), Ντιαλό, Γκέιγ, Μεντί (78' Σαρ), Ντιατά (64' Σις), Ντιεντιού (74' Ντιένγκ), Σαρ (74' Εντιαγέ), Ντιά

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.