Η σχέση του Ανσού Φατί με την Ελλάδα και ο Γαϊτανίδης του ΠΑΟΚ

Παναγιώτα Χαλκιά08 Μαΐου 2020

Ο Ανσού Φατί είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι στα χέρια των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα. Ένα παιδί που ξεχώρισε από νωρίς για το ταλέντο, την ταχύτητα και την αστείρευτη του φαντασία. Κέρδισε την εμπιστοσύνη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας του Λιονέλ Μέσι.

Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της ζωής του, θα συναντήσεις την Ελλάδα. Όχι δεν είναι κάποιος μακρινός συγγενής και ούτε η λατρεία για τα ελληνικά νησιά. Έχει βρεθεί αντίπαλος με ελληνικό σύλλογο όντας μέλος των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2012 οι πιτσιρικάδες του ΑΟ Γιάννινα εντυπωσίασαν τους «μπλαουγκράνα» και έλαβαν πρόσκληση για φιλικό παιχνίδι. Πώς το πέτυχαν αυτό; Προς τα τέλη του έτους οι παίκτες της ομάδας φρόντισαν να μιμηθούν τους Καταλανούς πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα ανταλλάσσοντας 20 μπαλιές και χωρίς να ακουμπήσει μπάλα ο αντίπαλος.

Το τέρμα εντυπωσίασε πολλά μέσα και όχι μόνο ελληνικά. Διαδόθηκε στην Ευρώπη και οι άνθρωποι των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα ζήτησαν από τους ανθρώπους του ΑΟ να μεταφερθούν στη Βαρκελώνη για ένα παιχνίδι.

Μια πρόσκληση που έμοιαζε με όνειρο. Το να περάσεις την πόρτα της La Masia είναι κάτι που κάθε πιτσιρικάς θα ήθελε να κάνει. Το μεγάλο ραντεβού δόθηκε στις 22 Μαρτίου.

Η αποστολή του ΑΟ Γιάννινα η οποία αποτελούνταν από 60 άτομα, αφού οι γονείς συνόδευαν τα παιδιά τους, πέταξε για Ισπανία. Στο αθλητικό κέντρο «Ζόαν Γκαμπέρ», το οποίο είναι δίπλα από την φημισμένη ακαδημία των Καταλανών φιλοξένησε το παιχνίδι κόντρα στο προπαιδικό τμήμα των «μπλοαουγκράνα».

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ελληνική ομάδα αφού πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό με γκολ του Αντώνη Γαϊτανίδη. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στα παιδιά της «La Masia» αφού απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία εκεί και φιλοδώρησαν τον αντίπαλο με οχτώ τέρματα. Στην ενδεκάδα των Καταλανών, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες που μοιράστηκε μαζί μας ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΟ Γιάννινα Βασίλης Κίτσης, βρέθηκαν οι Ανσού Φατί, Τακεφούσα Κούμπο και Γιώργος Βρακάς. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.