Η Σάντα Κλάρα έχει ανάψει πράσινο φως για Ρασίντ

Κώστας Πετρωτός10 Μαΐου 2020

Ο Οσάμα Ρασίντ είναι μία από τις περιπτώσεις μέσων, για την θέση «8» που εξετάζει ο ΠΑΟΚ, ενόψει του καλοκαιριού. Ο 28χρονος Ιρακινός έχει δείξει με την Σάντα Κλάρα στοιχεία που αρέσουν στον Αμπέλ Φερέιρα, έχει πέρα από οργανωτικές ικανότητες και έφεση στο γκολ (7 πέρυσι, 3 φέτος μέχρι το σημείο που σταμάτησε η σεζόν), ενώ δεν είναι τυχαίο ότι είναι και αρχηγός της πορτογαλικής ομάδας. 

Ο χαρακτήρας του άλλωστε γαλουχήθηκε από μικρή ηλικία όταν οι γονείς του έφυγαν από το Ιράκ και πήγαν στην Ολλανδία, όπου απέκτησε και κοινοτικό διαβατήριο και έγινε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Θα μπορούσε να είχε παίξει στην Μπουντεσλίγκα, αν η Φέγενορντ είχε καλύτερη στάση όταν προέκυψε σενάριο μεταγραφής του στην Βέρντερ Βρέμης, αλλά έστω και δια της πλαγίας (μέσω της Σάντα Κλάρα) έχει φτάσει σε ένα σημείο που δείχνει την αξία του.

Ο γλωσσομαθής χαφ (ξέρει έξι γλώσσες) έχει πάρει εδώ και καιρό το μήνυμα ότι μπορεί να φύγει το καλοκαίρι από την ομάδα του. Η διοίκηση της Σάντα Κλάρα του έχει διαμηνύσει «φέρε πρόταση και μπορείς να φύγεις, καθώς αντιλαμβάνεται ότι με έναν μόλις χρόνο συμβολαίου μπροστά, καλό είναι να βγάλει και κάποιοι οικονομικό όφελος. Φυσικά, δεν μπορεί να ζητά τα 5 εκατομμύρια ευρώ που υπάρχουν ως ρήτρα στο συμβόλαιο με τον 28χρονο μέσο, ειδικά στην περίοδο που ζούμε. 

Εκείνοι που γνωρίζουν τα δεδομένα θεωρούν ότι με μισό εκατομμύριο ευρώ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον αποκτήσει. Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρός ανταγωνιστής (το γράφουμε γιατί πέρυσι υπήρχε ενδιαφέρον από Μπενφίκα και Μαγιόρκα, όπως και αραβικές ομάδες). Αυτό βέβαια, εφόσον, ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να κινηθεί, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δικέφαλος έχει και άλλες επιλογές που εξετάζει, δίνοντας βάση στην αγορά των ελεύθερων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.