Η ρήξη χιαστού έγινε δυσάρεστη ρουτίνα για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης14 Μαρτίου 2022

Πρόκειται ασφαλώς για σύμπτωση αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την απογοήτευση μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος. Γιατί μπορεί η ρήξη χιαστού να έχει εξελιχθεί σε έναν τραυματισμό ρουτίνας μαζί με την αποκατάσταση του για το σύγχρονο αθλητισμό, ωστόσο δεν παύει να είναι ίσως και ο πιο σοβαρός που μπορεί να προκύψει για έναν αθλητή. Αυτόν θα κληθεί να ξεπεράσει ο Γιάννης Μιχαηλίδης και να επιστρέψει πιο δυνατός στις υποχρεώσεις του στον ΠΑΟΚ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις αρχές της επόμενης σεζόν.

Οι εκτιμήσεις ήταν εξ αρχής δυσοίωνες χθες το βράδυ, με την πρώτη εικόνα μετά τον τραυματισμό του διεθνή αμυντικού στον αγώνα της πρεμιέρας των πλέι οφ με τον ΠΑΣ. Επιβεβαιώθηκαν μέσα από τη μαγνητική που έδειξε ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στο έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Έτσι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο συγκεκριμένος τραυματισμός «χτυπάει» την πόρτα του ΠΑΟΚ. Ακόμη και προς το φινάλε της «χρυσής» πορείας προς το νταμπλ του 2019, ο Δικέφαλος υποχρεώθηκε να χάσει δύο από τους πιο πολύτιμους παίκτες του με ρήξη χιαστού.

Καταγράφοντας τη σχετική λίστα στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ, της τελευταίας πενταετίας δηλαδή, ο πρώτος που είχε ραντεβού με την ατυχία ήταν ο Παναγιώτης Γλύκος. Ακολούθησαν στα επόμενα χρόνια Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μιχάι, Ουαγκέ, Ολιβέιρα και τώρα ο Μιχαηλίδης…

27 Μαίου 2017: Ο Παναγιώτης Γλύκος άνοιξε αυτή τη «μαύρη» λίστα, στη σύγχρονη τουλάχιστον εποχή του ΠΑΟΚ. Είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και ρήξη μηνίσκου με αίμαρθρο προς το τέλος της σεζόν 2016-17.

10 Μαρτίου 2019: Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Μαουρίσιο που υπέστη ρήξη χιαστού.

14 Απριλίου 2019: Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια υπέστη ρήξη χιαστού και έσω μηνίσκου, χάνοντας τα τελευταία ματς της σεζόν -δύο ματς Πρωταθλήματος, 2ο ημιτελικό και τελικό Κυπέλλου- αλλά και τους πρώτους μήνες της επόμενης. Σε μία άκρως συγκινητική στιγμή όμως, πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Λεβαδειακό που «σφράγισε» την κατάκτηση του Πρωταθλήματος...

26 Μαίου 2020: Στη διάρκεια προπόνησης, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δέχτηκε ένα χτύπημα στο δεξί γόνατο. Η εξέταση στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι υπέστη ρήξη οπίσθιου χιαστού.

30 Οκτωβρίου 2020: Στην πρώτη προπόνηση υπό τον Πάμπλο Γκαρσία που έγινε στο Αγρίνιο, παραμονές του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Ενέα Μιχάι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

13 Δεκεμβρίου 2020: Στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη και στην προσπάθεια του να αποσοβήσει ένα γκολ, ο Μουσά Ουαγκέ υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα, έσω πλαγίου, οπίσθιου και πρόσθιου χιαστού, χάνοντας την υπόλοιπη σεζόν.

13 Αυγούστου 2021: Στη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μποέμιανς, ο Νέλσον Ολιβέιρα ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο του. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι υπέστη μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Επτά μήνες μετά είναι πλέον υγιής και ετομάζεται για την επάνοδο του, έχοντας χάσει όμως ουσιαστικά όλη τη σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.