Η Ριέκα δεν είναι Μποέμιαν!

Αρις Νικολάκης14 Αυγούστου 2021

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας οι πιστοί προσέρχονται σήμερα κι αύριο σε Εκκλησίες και Μοναστήρια, για να τιμήσουν την Παναγία. Το στήριγμα, την ελπίδα και την παρηγοριά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Κάθε γωνιά του τόπου μας έχει και τη δική Της θαυματουργή εικόνα. Με ξεχωριστή ιστορία για την Υπεραγία θεοτόκο, η οποία αγγίζει τα εσώψυχα μας. Κι από αυτά δεόμεθα την ευλογία Της και τη φύλαξη μας υπό την σκέπη Της…

Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους!

Πάμε τώρα στα …κοινά!

Δηλαδή, τι περιμένατε, να πει ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Τι άλλο να έλεγε; Όταν ρωτήθηκε για μεταγραφές; Με λίγα λόγια φώναξε για την ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΟΚ. Αν κι οι φωνές (με την καλή έννοια, έτσι;) του Ρουμάνου προπονητή δεν έφθασαν σε …dB τις φωνές (με όποια έννοια θέλετε!) της ίδιας της ομάδας του (και) στους δυο πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες της.

Φυσικά κι έχει σημασία η πρόκριση. Δεν ήταν εύκολη στη Θεσσαλονίκη μετά την ήττα στο Δουβλίνο. Δε μέτρησε για τον Κυπελλούχο κανονικό(τατο) γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί. Κι έχασε πάλι, άχαστες ευκαιρίες. Ιδιαίτερα εκείνες με Ομάρ Ελ Καντουρί (από πάσα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ) και του Κάρολ Σφιντέρσκι άλλες ενενήντα εννέα φορές να επαναληφθούν… Θα σκοράρουν αμφότεροι και στις ενενήντα εννέα!

Μπορεί να έβγαλε στο Β’ ημίχρονο την ψυχή του κόσμου ο «δικέφαλος»… Μπορεί στα χασομέρια (90+4…), να πήγε αυτή η ψυχή στην Κούλουρη αλλά ήταν σαφώς ανώτερος. Τον αδικεί και το τελικό, σκορ.

Καλώς ή κακώς πλέον, η συζήτηση στράφηκε πλέον, στις μεταγραφές. Είναι ηλίου φαεινότερο πως τις χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Εξάλλου μέσες άκρες τις προανήγγειλε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Έδωσε βέβαια, εξηγήσεις. Για να αποφύγει παρεξηγήσεις. Κι ορθά έπραξε.

Άντε κι έρχεται σήμερα αύριο ένας παίκτης. Όσο καλός κι εάν είναι, δε θα παίξει στους αγώνες με τη Ριέκα. Δε θα είναι σε ετοιμότητα, για να παίξει. Εν τούτοις πρέπει να έρθει κι ένας και δυο παίκτες. Με το υφιστάμενο ρόστερ δεν βγαίνει κανονικά μία ολόκληρη αγωνιστική περίοδος.

Το γνωρίζουν διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ. Κι αποφασίζουν ανάλογα, λένε…

Το θέμα όμως, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τώρα, οι μεταγραφές. Το θέμα είναι… Η Ριέκα. Η κροατική ομάδα είναι αρκετά σκαλοπάτια ψηλότερα από την ιρλανδική. Και τούτο σημαίνει πως ανεβαίνει πολλά σκαλοπάτια ο δείκτης δυσκολίας για την ελληνική. Έτσι καλείται κι ο ΠΑΟΚ να ανεβάσει την απόδοση του. Να αυξήσει την ισχύ του.

Ο ΠΑΟΚ με την κακή εικόνα του αγώνα στο Δουβλίνο και με την καλή στον αγώνα της Θεσσαλονίκης δεν περνά τη Ριέκα! Δεν βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο. Πάντα μισογεμάτο το βλέπουμε αλλά… Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αδυναμίες τις οποίες εμφάνισε και στους δυο αγώνες. Τούτο δε, παρά την δικαιωματική πρόκριση του.

Δεν έχει όμως, πολύ χρόνο στην διάθεση του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για να τις διορθώσει. Εξάλλου για να διορθωθούν χρειάζονται (και) μεταγραφές. Αυτές – κατά πως είπαμε – θα γίνουν… «Έρχονται», ανέφερε πάνω κάτω ο Ρουμάνος προπονητής. Και να έρθουν πάντως, δε θα είναι έτοιμες, για να παίξουν στους αγώνες με τη Ριέκα. Τι μένει; Να καταναλώσει όσο χρόνο έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για να βελτιώσει κάποια πράγματα…

Η Ριέκα δεν είναι Μποέμιαν. Οι Κροάτες έχουν ποιότητα. Οι Ιρλανδοί δεν είχαν. Οι Κροάτες έχουν κι εμπειρίες τις οποίες οι Ιρλανδοί δεν είχαν. Στην κροατική ομάδα υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα. Στην ιρλανδική δεν υπήρχαν. Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ως σύνολο προπονητών και παικτών πρέπει να το πάρει αλλιώς. Να είναι σοβαρότερος και μαχητικότερος με τη Ριέκα απ’ ότι ήταν με την Μποέμιαν. Α, και τυχερότερος. Και να μην πέσει σε… τυφλή διαιτησία, όπως έπεσε προχθές!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.