Η Ρεάλ πέρασε σαν σίφουνας από το Καμπ Νου, 4-0 τη Μπαρτσελόνα

Κωστής Παναγιώτου05 Απριλίου 2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καταιγιστική στον δεύτερο ημιτελικό του Copa del Rey κόντρα στη Μπαρτσελόνα, στο Καμπ Νου, επικρατώντας με 4-0, με τον Καρίμ Μπενζεμά να πετυχαίνει χατ τρικ και να οδηγεί την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βινίσιους με ένα γκολ και μια ασίστ.

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Σαντιάγο Μπερναμπέου οι "μπλαουγκράνα" είχαν νικήσει με 1-0, αλλά στον επαναληπτικό οι Μαδριλένοι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά δεν άφησαν περιθώρια στους Καταλανούς και πηγαίνουν στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Οσασούνα.

Μάλιστα, η επικράτηση των "μερένχες" είναι ιστορική απέναντι στη Μπαρτσελόνα, καθώς είναι η ευρύτερη νίκη τους μέσα στο Καμπ Νου από το 1963. 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ψάχνοντας με αξιώσεις ένα γκολ. Παρόλα αυτά το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου από τη Ρεάλ, με τους Βινίσιους και Μπενζεμά να κρύβουν τη μπάλα και τον Βραζιλιάνο να κάνει το 0-1.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους (50') ο Μόντριτς έστρωσε τη μπάλα στον Μπενζεμά και εκείνος με ένα συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κεσιέ ανέτρεψε τον Βινίσιους μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μπαρτσελόνα, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπενζεμά νίκησε ξανά τον Τερ Στέγκεν, κάνοντας το 0-3.

Ο Μπενζεμά με τον Βινίσιους ήταν σε μεγάλα κέφια, με τον Βραζιλιάνο άσο να βγάζει απίστευτη ασίστ στον Γάλλο, οποίος με ένα τσίμπημα στη μπάλα πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, γράφοντας το τελικό 0-4.

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο χατ τρικ του Καρίμ Μπενζεμά σε clasico με τη Μπαρτσελόνα πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε ντέρμπι με τους "μπλαουγκράνα" μετά από 43 συμμετοχές.

Μπαρτσελόνα (Πρποπνητής: Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Αλόνσο (66' Γκαρσία), Μπαλντέ, Κεσιέ (60' Φάτι), Μπουσκέτς, Ρομπέρτο, Ραφίνια (66' Τόρες), Λεβαντόβσκι, Γκάβι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Προπονητής: Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχαλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Κρόος, Μόντριτς (87' Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (74' Ασένσιο), Μπενζεμά (89' Νάτσο), Βινίσιους (87' Θεμπάγιος).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.