Η ψυχή κάποιων παικτών έφερε την ανατροπή του ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης06 Μαρτίου 2020

Αν κάτι θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε από τη χθεσινή μάχη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είναι η ψυχή που έβγαλαν οι παίκτες της ομάδας. Οχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Γιατί όταν προέρχεσαι από δυο καταστροφικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα και βλέπεις τον Ολυμπιακό στο 8΄ να προηγείται με 0-2, μόνο βγάζοντας ψυχή μπορείς να "επιστρέψεις". Το γρήγορο γκολ του Πέλκα ήταν κομβικό και ανέλπιστα αμέσως μετά ήρθε και η γκολάρα του Μίσιτς. 

Ο ΠΑΟΚ που είχε βρεθεί στον... άδη επέστρεψε στη "ζωή". Φυσικά θα μπορούσε να μην είχε περάσει όλο αυτό το θρίλερ αν ο Πασχαλάκης (ένας από τους αδύναμους κρίκους του ΠΑΟΚ χθες) λειτουργούσε καλύτερα. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως χθες ο Φερέιρα για μια ακόμη φορά εκτέθηκε με την εμμονή του στον περιπατητή Μπίσεσβαρ που έπρεπε να είχε βγει από τα μισά του πρώτου μέρους. 

Το 3-2 με το εύστοχο πέναλτι του ψυχωμένου Πέλκα επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να μένει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης αλλά κυρίως ο τρόπος που ήρθε δίνει το δικαίωμα στους φίλους του ΠΑΟΚ (ίσως και την υποχρέωση) να μην του γυρίσουν την πλάτη στην ομάδα. 

Η νίκη αυτή ήρθε από την ψυχή και το πείσμα των παικτών. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο Φερέιρα για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε αδυναμία στη διαχείριση. Φώναζε από το πρώτο μέρος πως ο Μπίσεσβαρ έπρεπε να αποχωρήσει, πως ο Μαουρίσιο στο δεύτερο κουράστηκε και πως τόσο ο Αουγκούστο όσο και ο Λημνιός θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ομάδα. 

Ολα αυτά φυσικά αφορούν τον ΠΑΟΚ που έπαιζε με έντεκα παίκτες γιατί μετά την αποβολή του Γιαννούλη απλά το ζητούμενο ήταν ο ΠΑΟΚ να κρατήσει τη νίκη. Ηρθε αυτή η νίκη, δεν πρέπει να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι οι εμμονές του Φερέιρα. Σήμερα θα μάθουμε πότε ο ΠΑΟΚ έχει ξανά ματς αλλά εκεί δεν θα δούμε Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλη και Αουγκούστο. 

Σημαντικό το ότι ο Μιχάι πήρε το 90λεπτο και απέδειξε πως θα μπορούσε να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον δεύτερο αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης. Αργεί. Αλλά ο ΠΑΟΚ χθες έσωσε το υπόλοιπο της σεζόν. Γιατί αν έχανε, όλα θα είχαν τελειώσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.