Η πρωτόγνωρη διακοπή λόγω Μουντιάλ μες στο χειμώνα και οι δύο πλευρές του νομίσματος για τις ομάδες

Δημήτρης Κανελλάκης16 Νοεμβρίου 2022


Ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες στην Super League οι οποίες την περίμεναν πώς και πώς τη διακοπή του πρωταθλήματος καθώς θεωρούσαν πως θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με την διοργάνωση εν εξελίξει, είναι η μία πλευρά του νομίσματος αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι ούτε οι ομάδες που ήθελαν τη διακοπή ούτε οι υπόλοιπες δεν ξέρουν πού θα τους οδηγήσει αυτή η μεγάλη περίοδος χωρίς αγώνες.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, για παράδειγμα, ότι ο Άρης που... ψαχνόταν, που είχε φτάσει στο τέλος του πρώτου γύρου χωρίς να διαθέτει ακόμη την απαιτούμενη χημεία και συνοχή, θα επιστρέψει λίγο πριν τα Χριστούγεννα πολύ πιο έτοιμος, πολύ πιο δεμένος, έχοντας λύσει όλα τα αγωνιστικά ζητήματα που τον απασχολούσαν.

Είναι ένας... γρίφος για όλους αυτή η διακοπή λόγω του Μουντιάλ μέσα στο χειμώνα. Γι' αυτό και οι ομάδες προγραμματίζουν μίνι προετοιμασίες, γι' αυτό και οι προπονητές έδωσαν στους παίκτες τους άδειες που κυμαίνονται από 7 έως και 12-13 ημέρες, γι' αυτό και οι γυμναστές με τους εργοφυσιολόγους καταστρώνουν ειδικά προγράμματα για να μπορέσουν να έχουν τους αθλητές στην κατάσταση που πρέπει όταν επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Όποιος πει ότι η τάδε ομάδα θα ευνοηθεί από αυτή τη διακοπή και η δείνα θα απωλέσει πλεονεκτήματα που είχε και δεν θα κινδύνευαν αν συνέχιζε να παίζει, κινδυνεύει να εκτεθεί, να πέσει έξω.

Έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό. Είναι μια πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα επιτελεία τους, που θυμίζει την αντίστοιχη που ζήσαμε πριν από λίγο καιρό με την πανδημία, όταν οι παίκτες προπονούνταν υπό ειδικές συνθήκες, κάποια στιγμή και χωρίς καν να πηγαίνουν στο γήπεδο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.