Champions League - Η πρώτη τιτανομαχία: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ

Γιώργος Μάντζιος26 Απριλίου 2022

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο Μάντσεστερ, με την Σίτι, την ομάδα με το ακριβότερο μπάτζετ (μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν) στον πλανήτη, να υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ (ή κύπελλο πρωταθλητριών παλιότερα).

 Υπενθυμίζεται πως δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος στον επαναληπτικό της Μαδρίτης, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η γηπεδούχος Σίτι έρχεται από το επιβλητικό 5-1 επί της Γουότφορντ με τον Ζεσούς να πετυχαίνει καρέ τερμάτων. Οι «πολίτες» παραμένουν στην κορυφή και στο +1 από την Λίβερπουλ κι ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές για το φινάλε στην Premier League. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ζοάο Κανσέλο είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολος δίνεται ο στόπερ Στόουνς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη, μετά το διπλό επί της Οσασούνα και την εντός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα, χρειάζεται μόλις 1 βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Ισπανία, με τον Κάρλο Αντσελότι να...γράφει ιστορία. Θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στα 5 κορυφαία της Ευρώπης (Γαλλία – Παρί Σεν Ζερμέν, Αγγλία – Τσέλσι, Ιταλία – Μίλαν, Γερμανία – Μπάγερν, Ισπανία – Ρεάλ Μαδρίτης). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Αλάμπα και Καζεμίρο είχαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά λογικά θα είναι έτοιμοι για το βασικό σχήμα.

Μοιρασμένη η παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν, με τις δύο από αυτές στο International Champions Cup, όπου μοιράστηκαν από μία νίκη και μάλιστα με το ίδιο σκορ (4-1) το 2015 και το 2017. Από εκεί και πέρα συναντήθηκαν στα ημιτελικά του θεσμού το 2016, με την Ρεάλ να παίρνει την πρόκριση στον τελικό. Τότε στους πάγκους βρισκόταν οι Ζιντάν και Πελεγκρίνι, με το ένα παιχνίδι στο Μάντσεστερ να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ (0-0) και την Ρεάλ να κερδίζει στη Μαδρίτη με σκορ 1-0. Λίγα χρόνια αργότερα το 2020 στην φάση των «16» η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν με δύο νίκες, εντός κι εκτός έδρας (2-1 και 1-2).

Πεπ: «Αν έπρεπε να ανταγωνιστούμε την... ιστορία τους, δεν θα είχαμε καμία πιθανότητα»

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε πως η ιστορία της Ρεάλ δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της ομάδας του : «Αν έπρεπε να ανταγωνιστούμε την ιστορία τους, δεν θα είχαμε καμία πιθανότητα. Μιλάει από μόνη της. Θέλουμε να παίξουμε μαζί τους. Είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε, θέλουμε να προσπαθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πριν από 10 χρόνια δεν θα βρισκόμασταν ποτέ εδώ. Το να φτάσουμε στον τελικό είναι πάντα ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11 και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Φυσικά, η Ρεάλ έχει παίκτες που έχουν βρεθεί σε τέτοια παιχνίδια πολλές φορές στο Champions League. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ, ούτε ο Αντσελότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε τους ημιτελικούς. Αυτό το παιχνίδι ανήκει στους παίκτες. Θα κάνουν τη διαφορά και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα. Όσο συνεχίζω ως προπονητής, και μιλώ για τον εαυτό μου προσωπικά, δεν θα έχω ποτέ μια αποστολή εκτελεσμένη, καθώς υπάρχει πάντα ένας νέος στόχος να εκπληρώσω. Με τον σύλλογο, παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Ο κόσμος θα πει αν η αποστολή ολοκληρώθηκε ή όχι».

Αλάμπα: «Στόχος μας ο τελικός»

«Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια απέναντι σε έναν πραγματικά πολύ δύσκολο αντίπαλο. Φυσικά ο στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό. Όταν καταφέρνεις και φτάνεις εκεί εννοείται πως θες να σηκώσεις και την κούπα. Πρέπει να προετοιμαστούμε τέλεια λοιπόν», ήταν από την άλλη πλευρά τα λόγια του Αλάμπα ενόψει των αναμετρήσεων και στη συνέχεια αναφερόμενος στη σχέση του και τη συνεργασία που είχε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν είπε: «Δεν έχουμε μιλήσει τελευταία. Πάντως θα είναι τέλειο που θα τον ξαναδώ. Είχαμε περάσει ωραίες στιγμές στη Μπάγερν τώρα όμως θέλω να τον κάνω να απογοητευτεί».

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-3-3): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο – Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα – Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (4-3-3): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.